ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Генпрокуратура займеться майном скандального олігарха

    29 березня 2024 п'ятниця
    112 переглядів
    Генпрокуратура відкрила кримінальну справу проти Фірташа

    Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження, приводом для якого стало рішення Кабінету Міністрів про передачу державних розподільних газових мереж облгазам. 70% з них перебувають під контролем українського олігарха Дмитра Фірташа і його партнерів.


    Визначення Печерського районного суду від 15 травня опублікували в судовому реєстрі. Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за кількома статтями: "службова недбалість" і "зловживання владою або службовим становищем".
    Облгази безкоштовно отримали в господарське відання державні газові мережі. Підставою для передачі стала урядова постанова №770 від 20 серпня 2012 року. Після цього з облгазами підписали відповідні договори, які діють і по нинішній день.


    "... дії окремих посадових осіб Кабінету Міністрів України, Міненерговугілля, Мінекономіки, Мінфіну, Фонду державного майна завдали державі збитків в розмірі 930 млн гривень", - зазначено в судновому рішенні.
    У документі написано, що досудове розслідування перевіряє чиновників ПрАТ "Газтек" до скоєння злочинів. Основним бенефіціаром цієї компанії виступає все той же Фірташ.


    Власниками фірми є кіпрські компанії Porala Venchers Limited, Pasler Enterprises Limited, Nesiba Venchers Limited і Krezer Holdings Limited. Печерський суд дозволив перевірити документи підприємства за період з 1 січня 2012 року по теперішній час.


    У квітні 2015 року парламент прийняла закон "Про ринок природного газу". У ньому вказується, що газові мережі можуть передавати тільки "суб'єктам державного сектора економіки".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору