ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як поліцейські на ЗНО в Ужгороді працювали (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    77 переглядів
    ЗНО в Ужгороді: Перший етап вступних випробувань - позаду

    З самого ранку під стінами лінгвістичної гімназії Ужгорода - кілька сотень абітурієнтів...

    Всіх переповнюють емоції, хвилювання. Випускників області чекає важливий етап у житті - розпочалась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, яке майбутні студенти проходили під пильним наглядом працівників поліції охорони.

    Перший етап проведення зовнішнього незалежного оцінювання - наймасштабніший, адже тестування з української мови та літератури складали абсолютно усі абітурієнти. Вже о 6-й ранку поліцейські охорони заступили на визначені пости охорони. До початку тестування працівники підрозділів, спільно з представниками закладів освіти, провели обстеження місць проведення тестування.

    - Щороку працівники поліції охорони в Закарпатській області несуть варту в освітніх закладах, де проходить ЗНО. Основне завдання під час тестування - забезпечення громадського порядку, недопущення у приміщення, де проходить тестування, сторонніх, здійснення контролю за дотриманням учасниками ЗНО вимог, - розповідає начальник Управління поліції охорони в Закарпатській області Андрій Литовченко.

    - Перед тим, як приступити до завдання, працівники поліції охорони пройшли відповідний інструктаж. Згадали, як поводитись в небезпечних ситуаціях, що робити під час виявлення підозрілих предметів, - додає керманич обласної поліції охорони.

    На вході до пункту тестування поліцейські охорони перевіряли в учнів документи, що посвідчують особу та запрошення-перепустки. Роботі працівників поліції допомагали технічні засоби – металодетектори. Під час проведення технічної перерви у кожну аудиторію заходив представник правоохоронних органів і ретельно перевіряв кожну особу на наявність різноманітних технічних засобів фіксації, обробки та зчитування інформації.

    - Працівники Українського центру оцінювання якості освіти мають право відсторонити від участі у тестуванні тих порушників, які пронесли з собою додаткові пристрої, - наголошує директор Ужгородської лінгвістичної гімназії Любов Попович.

    У школах області мають надію на серйозне ставлення учнів до тестування. Варто нагадати, що минулоріч у одну із шкіл області надійшов хибний виклик про нібито замінування пункту тестування. Однак такі дії значно ускладнили процес, адже іспит довелось переносити, що для багатьох викликало масу незручностей. Окрім того, житель, який невдало пожартував, був притягнутий до відповідальності, адже правоохоронці швидко вирахували горе-жартівника.

    Варто додати, що цього дня в Ужгородській лінгвістичній гімназії складають іспит з української мови та літератури 225 учнів зі шкіл усієї області. Загалом же в основній сесії ЗНО візьмуть участь більше 9 тисяч осіб. Більшість з них - випускники загальноосвітніх навчальних закладів. Наступним етапом для учнів є тестування з іноземної мови, тому бажаємо школярам успіху.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору