ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Києві на вокзалі побили циганів із Закарпаття, що хотіли відшкодування за спалений табір

    28 березня 2024 четвер
    90 переглядів
    У Києві згорів табір циганів з Закарпаття

    У ніч з 23 на 24 травня цього року у м. Києві, на території залізничного вокзалу трапилася конфліктна ситуація між групою активістів та групою циганів.

    У Києві на вокзалі побили закарпатських циганів, що хотіли відшкодування на спалений табір
    Відповідно до оприлюдненої у ЗМІ інформації, люди у військовій формі вчинили напад на групу ромів, які мали намір від’їхати на Закарпаття, йдеться у повідомленні офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

    Як зазначається, серед постраждалих опинилася і родина циганів, яка за день до побиття розповідала про те, як напередодні Євробачення було спалено їхнє житло та здійснено правоохоронцями незаконний збір відбитків пальців у всіх мешканців стихійного поселення в Дарницькому районі міста Києва.

    З приводу побиття, як зазначається, постраждалі особи звернулися із заявами до поліції.

    «Окреме занепокоєння викликає й те, що починаючи з 2016 року в Україні спостерігається тенденція до збільшення випадків проявів ксенофобії по відношенню до представників ромської національної меншини», – йдеться у заяві.

    Як відомо, 6 квітня у Києві на житловому масиві Березняки згорів табір циганів з Закарпаття. 26 квітня представники Конгресу ромів України та Української Гельсінської спілки з прав людини заявили, що розслідування пожежі у циганському таборі на Березняках у Києві не відбувається. Того ж дня радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко заявив, що до поліції щодо інциденту ніхто із постраждалих не звертався.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору