ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи варто мити цитрусові перед вживанням

    16 квітня 2024 вівторок
    88 переглядів
    Медики розповіли про те, що знаходиться на шкірці лимонів

    Деякі люди роблять абсолютно абсурдну річ обполіскуючи лимони, якщо вони призначені тільки для отримання соку.


    А ви миєте лимони?


    Аналітики з Центру безпеки харчових продуктів, які досліджують цілий ряд питань сільського господарства, підтвердили факт того, що лимони повинні бути вимиті. Справа в тому, що шкірка наповнена пестицидами, які можуть переноситися на лимон під час різання або переноситися на руки, поки ви торкаєтеся шкірки. Крім того, що у них є пестициди, також є і антибіотики.


    Багато сільськогосподарських компаній використовують антибіотики для цитрусових культур, щоб запобігти озеленення продукту. Цитрусове озеленення - це бактеріальне захворювання, що передається клопами, які негативно впливають на лимон.


    Кількість пестицидів на лимоні не зовсім смертельна, але антибіотики можуть викликати алергічну реакцію у людини. При цьому ми не знаємо, скільки рук чіпали цей продукт в супермаркеті, які в них бактерії на руках і чим вони хворіють.


    Щоб зрозуміти, якщо ви повинні промити лимон, спочатку вам потрібно зрозуміти, до чого призведе це полоскання і чого ви хочете домогтися. Але деякі вчені стверджують, що більшість лимонів в супермаркеті обробляється і готові до вживання. Фрукти вимиваються на переробній фабриці до того, як потрапляють на полиці магазинів. Після промивання лимонів на фабриці їх обробляють воском і безпечним фунгіцидом, щоб вони не ставали цвілими.


    Мікроби, після того, як хтось доторкнувся до продукту в магазині і навіть ваш дотик брудними руками переносить мікроби на продукт, які перед вживанням потрібно змивати в обов'язковому порядку. Пестициди насправді не небезпечні і ризик будь-якого отруєння є низьким порівняно з мікробами від взаємодії цитрусового з руками людей.


    Незалежно від того, чи вірите ви медикам про небезпеку потенційного залишку пестицидів або бактерій на лимонах, більшість дослідників все ж закликають людей мити цей продукт перед вживанням.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору