ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стоп цукор: як запобігти діабету

    18 квітня 2024 четвер
    86 переглядів
    Чим шкідливий цукор та чи може він викликати діабет

    Спайки цукру в крові виникають, коли його рівень підвищується, а потім різко падає після їжі. У короткостроковій перспективі вони можуть викликати летаргію і голод. Згодом ваше тіло не зможе ефективно знизити рівень цукру в крові, що може призвести до діабету.


    Діабет - це часта проблема зі здоров'ям. Насправді, наш раціон харчування не завжди правильний, а це тягне за собою утворення хвороби. Іноді, люди навіть не знають, що хворі ним.


    Спайки цукру в крові можуть також змушувати ваші кровоносні судини укріпляти і звужуватися, що може призвести до серцевого нападу або інсульту.


    Пропонуємо вам кілька простих речей, які допоможуть запобігти скачки цукру в крові.


    1. Вуглеводи викликають підвищення цукру в крові


    Коли ви їсте вуглеводи, вони розбиваються на прості цукри. Потім ці цукру потрапляють в кровотік. У міру зростання рівня цукру в крові ваша підшлункова залоза випускає гормон, званий інсуліном, який спонукає ваші клітини поглинати цукор з крові. Це призводить до зниження його рівня. Багато досліджень показали, що вживання низьковуглеводній дієти може допомогти запобігти скачки цукру в крові. Такі дієти також мають додаткову перевагу по боротьбі з втратою ваги і можуть знизити скачки цукру в крові.


    2. Їжте менше рафінованих вуглеводів


    Рафіновані вуглеводи, інакше відомі як оброблені вуглеводи. Деякі загальні джерела рафінованих вуглеводів - це столовий цукор, білий хліб, білий рис, сода, цукерки, сухі сніданки і десерти. Рафіновані вуглеводи не мають практично ніяких поживних речовин, вітамінів, мінералів і клітковини. Вони мають високий глікемічний індекс, тому що дуже легко і швидко засвоюються організмом. Це призводить до стрибків цукру в крові.


    3. Зменшіть споживання цукру


    Середній показник споживання цукру - 22 чайних ложки (88 г) в день. Це відповідає приблизно 350 калорій. Велика частина його надходить з оброблених і готових продуктів, таких як цукерки, печиво і газовані напої. У вас немає потреби вживати продукти з сахарозою. Вони, по суті, просто порожні калорії.


    4. Підтримуйте здорову вагу


    В даний час дуже багато людей страждають ожирінням. Надмірна вага або ожиріння можуть ускладнити процес використання інсуліну в потрібне русло і контроль в крові. Це може привести до спадів цукру в крові і відповідним до вищого ризику розвитку діабету. Але медики застерігають про те, що різке зниження маси тіла, так само можуть викликати скачки інсуліну. Тому необхідно знайти золоту середину.


    5. Більше фізичних навантажень


    Вправи допомагають контролювати рівень цукру, підвищуючи чутливість ваших клітин до гормонального інсуліну. Заняття спортом також призводить до того, що м'язові клітини поглинають цукор з крові, що допомагає знизити його кількість. Було виявлено, що як інтенсивне, так і помірне тренування зменшують скачки.


    6. Пийте більше води


    Зневоднення організму може привести до стрибків цукру в крові. Коли ви п'єте мало води, тіло виробляє гормон, званий вазопресином. Це спонукає ваші нирки зберігати рідину і зупиняти організм від вимивання надлишку цукру в сечі. Це також спонукає вашу печінку випустити більше його в кров.


    7. Вживайте достатню кількість хрому і магнію


    Дослідження показують, що і хром, і магній можуть бути ефективними в боротьбі з цукровими спайками. Хром - це мінерал, який вам потрібен в невеликих кількостях. Вважається, що він підсилює дію інсуліну. Це може допомогти контролювати зростання цукру в крові.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору