ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У місті над Тисою відбулося свято Першого Причастя

    16 квітня 2024 вівторок
    124 переглядів
    44 юних жителів Хуста урочисто прийняли Перше Святе Причастя

    У Хустському греко-католицькому соборі Святого Вознесіння відбулося особливе свято: 44 діток урочисто прийняли Перше Святе Причастя.

    Напередодні юні парафіяни храму перший раз у житті приступили до Таїнства Сповіді.

    Протягом року хлопчики та дівчатка старанно готувалися до такого важливого моменту в їхньому житті – щирої дитячої сповіді та прийняття Тіла і Крові Ісуса Христа.

    Духовно підтримати діток у цей день прийшли не тільки батьки, бабусі й дідусі, але й хресні батьки.

    Незабутньою була атмосфера цього величного свята, яку підкреслило і звернене до першопричасників слово настоятеля храму отця Василя Зейкана. Він мудро пояснив присутнім не тільки урочистість моменту, але й духовну користь від якнайчастішого приступання до Святих Тайн, висловивши надію, що винуватці торжества вже в скорому часі стануть активними членами місцевої парохіяльної громади.

    «Це велика подія для усієї нашої парафіяльної спільноти, а особливо для родин вірників, де є першопричасники. Хай зерно Божої благодаті зростає у щирих дитячих серцях і душах, але і ми допомагаймоїм у цьому. Виховуймо наших дітей, не даваймо їм зійти з Божого шляху, адже багато в чому вони наслідують нас, дорослих. Тож будьмо гідними християнинами, аби вказувати дітям правильний шлях до Бога. Часто приступаймо до Сповіді і Святого Причастя, з відкритим серцем приймаймо Тіло і Кров Ісуса Христа», - наголосив духівник.

    По завершенні служби Божої батьки подякували Богу за дар Причастя, отцю Василю - за уділення їхнім дітям цього дару, сестрі Венедикті та катехиткам Катерині Комар і Оксані Чейпеш – за науку та духовну підготовку дітей.

    На згадку про Першу Сповідь та урочисте Святе Причастя кожній дитині було вручено пам`ятку та символічний значок першопричасника.

    Фото Тетяна Пантя

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору