ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці продовжують боротьбу за справедливе розмитнення авто (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    80 переглядів
    #Микола#Запорожець став об’єктом селфі та приколів.

    #МиколаЗапорожець# – руйнівник брехні та наглості лизоблюдів олігархів вже вдома в рідному Львові. Повернувся додому втомлений, але неперевершений та відомий вмить на всю неньку Україну.

    #МиколаЗапорожець#, що ще не закінчив свою місію, повернеться найблищим часом в міста та селища України, де розкаже про свої митарства зі Львова на чужину до Польщі і знову додому. Важка дорога до Києва, щоб очевидь показати Южаниній (народний депутат, голова комітету з митної та податкової політики) та автолоббістам Васадзе, Святаш та інші, що нема перепон ніяких в Європі при розмитненні авто. Нема наполегливого євро 5, немає різниці у віку автомобіля. Є людське відношення до людей та їх принципів та жаги до життя та роботи.

    Повернемось трошки назад в історію. Чому виникла така ідея з #МиколоюЗапорожцем#? Справа в тому, що влада нас дурить, що Європа вимагає в України прийняття закону про використання автомобілів тільки з Євро 5 і вище. Тому автолоббісти не дали прийняти закон «3251» по європейським нормам, та внесли поправки:

    1) Рік випуску від 2010-го

    2) Еко-стандарт Євро-5

    3) 1 авто на 1 людину

    4) 1 рік без права прдажі чи дарування чи позичання

    5) Жодного контролю технічного стану

    Тому ми активісти ГО «ЗАВТРА» (громадське організація Західноукраїнська Асоціація Власників Транспортних Засобів з іноземною реєстрацією – https://www.youtube.com/watch?v=jJQ67PboHdk&t=537s) та спільноти Вільні ЛюдиМаютьАвто, та за підтримки нардепів, розробили законопроекти «5561» та «5562» якими пропонується:

    1) Зняти обмеження на рік випуску

    2) Будь-який еко-стандарт для вживаних авто

    3) Без обмеження кількості авто на людину

    4) Вільно розпоряджатися своїм майном

    5) Обов’язковий технічний контроль.

    Окремо скажу чому обов’язковий технічний контроль. Для того він потрібний, щоб не ввозили авто в поганому стані та щоб при першій реєстрації авто не було в аварійному стані. Контроль за цими автомобілями має робити СТК ліцензійна та сертифікована приватна структура, яка буде робити контроль як послугу, а не як державна з корупційною складовою, коли платили працівникам ДАІ хабар, а контролю не було. Довідки виписувались на коліні та конвеєром.

    Пройшовши шлях розмитнення в Польщі, де все обійшлось з постановкою на облік та річною страхівкою з зеленою картою в 565 євро(автомобіль 1991 року випуску та не підтримує жодне євро), #МиколаЗапорожець# доказав, що брехні наших керманичів немає меж. При тому вияснивши на нашій митниці, що при поверненні в Україну та реєстрацією в МРЕО, на все про все потрібно якихось 3000 доларів та постанову суду щодо дозволу на розмитнення так як в Україну вже не можна повертати такі автомобілі. Цей нонсенс можливий напевно тільки в Україні, щоб було неможливо повернути автомобіль власного вітчизняного виробника.

    По дорозі до Києва в нас з #Миколою# було багато пригод, від поломок карбюраторів та бензонасосів(їх замінили аж три штуки) до пробитого колеса та перегріву. Найбільший страх був в бензині, так як мотор адаптований на марку А 86. То було побоювання що згорять поршні. Благо світ не без добрих людей. І вже після першої транспортировки на буксирі з передмістя Львова аж до села Тараканів, що Рівненській області, #Микола# був відремонтований за допомогою наших активістів та добрих людей. І вже своїм ходом він доїхав до м. Дубно де відбулась перша зустріч з громадянами та місцевими політиками. Звичайно ідея та тема з #Миколою#, отримала велику підтримку людей . Після Дубно були ще зустрічі в м. Рівне та в м. Житомир. В обох випадках ми побачили велику підтримку в населення. Були хлопці які не проти поїхати до Києва, але було зрозуміло що в них немає фінансів на такі поїздки, тому що фінансування тільки особисте та за власний кошт.

    В усіх трьох зустрічах та дорогою по містах Західної України я звернув увагу на те, що дуже мало автомобілів, всесвітньо відомих марок, бодай і вживаних а то з 2000 року і вище. В основному це були або автомобілі з 2010 року і вище (10%), або ще радянські авто з 1970-1980 років та українські ЗАЗи(90%). При спілкуванні з жителями ми побачили велике обурення на владу, що не звертає увагу на проблеми населення в цьому питанні. Слабі заробітки в Україні та тимчасові заробітки за кордонам, надають можливість купити авто максимум до 100 000 гривень. Ціни на нові авто починаються з 200 000 гривень і вище. Звичайно що такі авто не по-кишені населенню. Після заробітків за кордоном, люди зрозуміли, що влада дурить народ. Неможливо, щоб ціни на авто в Європі і в Україні різнилися в півтора – два рази. При чому в Європі дешевше ніж в Україні. А заробітна плата в наших сусідів Польщі, Словаччині, Чехії та Угорщині на порядок вищі і складають від 500 євро(15000 грн) і вище до тисячі і більше євро. Не дарма вже мільйони наших співвітчизників там прцюють. Так виходить , що в Європі доходи громадян вищі а ціни на авто і не тільки на автомобілі а і деякі продукти харчування та побутову техніку, нижчі на 10-20%.

    По дорозі до Києва нас зустрічали водії інших авто і на зупинках вітались з нами, розказували що про нас вже знає багато людей та підтримують нас і наші намагання достукатись до влади, щоб почала вже вирішувати проблеми населення, а не тільки свої та своїх лизоблюдів. Були і люди під прикриттям, що слідкували за нами. Вже в Києві ми їх бачили в статусі працівників спецслужб.

    Перша зупинка була на Михайлівській площі в Києві. Там не було меж здивуванню та сміху громадян, коли побачили чудо Запоріжського виробництва на польських номерних знаках. #Микола# став на мить об’єктом селфі та приколів. Тож не виключно що вже скоро будуть анекдоти про #Миколу#.

    Люди підходили так само з цікавістю, питались, що ми домагаємось та довідавшись про наші вимоги, щодо зниження розмитнення, вікової категорії та відміни євро 5, як абсурдної вимоги Євросоюзу, що таке вони в принципі не вимагають, були з нами солідарні та виражали свою підтримку. Підходили й туристи європейці з Швеції. То вони розповідали, що в них також є маленька проблема. Їх влада змушує позбавлятись старих автомобілів, та робить все можливе, щоб вони змогли купити новий. Роблять всілякі знижки, лізінги та розстрочки в платежах, безвідсоткові кредити і т.д. Як мінімум підтримують власного виробника автомобілів VOLVO. На жаль ми в Україні не спроміглись виготовити власний автомобіль. Бо такі діячі як Васадзе на ЗАЗі та президентський БОГДАН, змогли тільки наладити зборку російських(окупанта) авто та китайських 1990 років моделей.

    На другий день під Верховною Радою та біля комітета Южаніної, після представлення нашого #МиколиЗапорожця#, 90% депутатів просто втекли та не захотіли зустрічатись з нами. І тільки нардеп Юрій Чижмарь, Лунченко, Валерій Пацкан, Василь Петьовка, Михало Головко та депутати від «УКРОП» і всі нас підтримали в наших стараннях та підтвердили свою згоду про те що потрібно це питання вирішувати. Тому що 300% митна ставка на автомобілі запроваджена ще за Кучми практично знищила ринок автомобілів. Якщо за президента Віктора Андрійовича Ющенко, ще були якісь можливості в народу купити автомобіль то за зрадника януковича та теперішнього президента Порошенко можливості купівельні в населення впали на нуль.

    Нардеп від «народного фронту» Бурбак, той взагалі знаходиться в паралельній реальності. Він виніс законопроект про платний в’їзд всіх авто на іноземній реєстрації з пропозицією оплати один євро в день. Після нашого спілкування він визнав, що це є не правильно та пообіцяв відкликати свій законопроект на доопрацювання, тому що для того щоб була плата за дороги їх потрібно спочатку зробити, а вже потім робити їх платними. Але цей законопроект був внесений за підтримки автолоббістів та деяких депутатів від БПП, щоб примусити громадян України які тимчасово та постійно проживають за кордоном та мають авто на іноземній реєстрації, платити за в’їзд в Україну, але вони забули що до нас в’їжджають і громадяни інших держав, які б змушені були платити один євро в день за українське бездоріжжя. Коли розмова зайшла про наші законопроекти, щоб запитатись його думку то він втік як криса, сказавши що в нього є його особистий час і він на нас громадян, завдяки яким він отримує зарплату та ще й краде за різними схемами з бюджету, не має часу ані трьох хвилин.

    Станом на сьогодні оба законопроекти «5561» та «5562» успішно пройшли комітет з євроінтеграції та очікують на розгляд в комітетах по транспорту та митної і податкової політики.

    Маємо велику надію на те, що вони будуть підтримані та прийняті, так як вони справді направлені на полегшення купівлі вживаних автомобілів. Цей шлях в свій час пройшла й Польща та Чехія. Обидві держави відтак були змушені відпустити ринок вживаних автомобілів і як наслідок в Польщу та Чехію щорічно ввозилось по мільйону автомобілів. А це як мінімум поступлення до бюджету щорічно один мільярд валюти, запрацювали автосервіси, автомагазини, таксі служби, піднялася продажа нафти та бензину, та як наслідок нові якісні дороги, бо з літра палива йдуть відрахування на ремонт та будівництво доріг. Чехія до того ще й змогла виготовити по-справжньому народний автомобіль «ШКОДА»…….

    Вже скоро на «YOU TUBE» дивіться третю серію #МиколаЗапорожець#.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору