ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський режисер представить новий фільм про любов

    29 березня 2024 п'ятниця
    113 переглядів
    Київська прем’єра фільму закарпатця на Міжнародному кінофестивалі

    Новий фільм В'ячеслава Бігуна «Як тебе не любити…» та ще низку стрічок режисера покажуть на ХХІ Міжнародному кінофестивалі фільмів, телевізійних і радіопрограм для дітей та юнацтва «Золоте курча». Про це повідомляють організатори кінофестивалю.

    Стрічка «Як тебе не любити…» показує закоханого в природу активіста, який з друзями та учнями створює організацію, аби зберегти ореол корінної природи в столиці. Проте управління юстиції відмовляється її реєструвати. Починається юридична боротьба, яка кульмінує в Європейському суді. Стрічку підсилює авторська пісня народного барда Володимира Самайди «Київський вальс». Створена за матеріалами справи «Корецький та інші проти України», стрічка входить до серії фільмів режисера «Україна в Суді»

    На фестивалі покажуть найкращі нові українські та зарубіжні роботи у кількох номінаціях і вручать нагороди. Фестиваль, який пройде 1-3 червня в Києві, відкрившись у четвер о 14:00 у «Синьому залі» Будинку кіно. Вхід вільний.

    Нагадаємо, що в квітні фільми В'ячеслава Бігуна «Довженко. Український Гомер кіно», «Найближчі до Бога» та нова стрічка «Між пеклом і раєм» було відзначено найвищих відзнак у кількох номінаціях на ІІІ Бердичівському кінофестивалі ім. Ф. Горенштейна «Зоряне містечко» та на IV Міжнародному фестивалі історичного кіно в Києві. Загалом стрічки закарпатського режисера, частина з яких представлена у вільному доступі, за останні роки витримали більше ста фестивальних і спеціальних показів у 29 країнах і удостоєні близько 30 нагород. Він визнаний найбільш продуктивним український кінорежисером за даними каталогів «Українські фільми», виданих Держкіно у 2015 та 2016 роках, та Міжнародної кінобази (IMDb). В’ячеслав Бігун неодноразово відзначався і за активну популяризацію українського кіно.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору