ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лимонна вода: чи можна вважати її ранковим напоєм

    19 квітня 2024 п'ятниця
    87 переглядів
    Лимонна вода - це дійсно корисний ранковий напій?

    Лимонна вода, як стверджується, володіє потужними перевагами для здоров'я і втрати ваги. Існують навіть дієти, засновані виключно на лимонах. У цій статті використовуються наукові дані вивчення переваг і міфів про лимонну воду.


    Але хіба це є дійсно корисним ранковим напоєм?


    Лимонна вода - це просто сік лимонів, змішаних з водою. Кількість продукту, який ви використовуєте, залежить від ваших особистих переваг і цим напоєм можна насолоджуватися в холодному або гарячому вигляді. Деякі люди також вважають за краще додавати лимонну шкірку, лист м'яти або інші інгредієнти.


    Лимонна вода стала популярним ранковим напоєм, як стверджується, вона допомагає поліпшити ваш настрій, рівень енергії, імунну систему і метаболічне здоров'я. Ви можете додавати в воду будь-які інгредієнти за смаком. Один стакан не забезпечує наданими кількістю поживних речовин, але вона низькокалорійна і насичує організм вітаміном С. Поживна цінність залежить від того, скільки лимонного соку ви додаєте, а також будь-яких інших інгредієнтів.


    Лимонна вода містить антиоксиданти та інші корисні речовини, які є джерелом рослинних сполук, які називаються флавоноїдами. Багато з них мають антиоксидантні властивості, які, як видається, допомагають захистити ваші клітини від пошкоджень. Флавоноїди з цитрусових часто пов'язані з перевагами для кровообігу, чутливості до інсуліну та інших аспектів метаболічного здоров'я. Лимонні флавоноїди також мають потенціал для зниження окисного стресу і пошкодження, принаймні у щурів. Але не всі вчені дотримуються такої думки, що ранковий напій настільки корисний, як про нього говорять деякі дослідники.


    Відомо, що вживання великої кількості води має переваги для:


    Втрата ваги: ​​прискорює обмін речовин, що може допомогти у втраті ваги.
    Психічне здоров'я: оптимізує настрій і пам'ять.
    Травне здоров'я: допомагає зменшити запор.
    Вправа: покращує спортивні результати.


    Фактично, деякі з досліджень були спростовані. Нижче наведені 6 найбільш поширених міфів, після того, як певна група вчених не погодилися з тим, що вода настільки корисна.


    Міф 1: Волокно в ньому допомагає вам втратити вагу. Лимони містять тип волокна, званий пектином, який допомагає знизити апетит і споживання калорій. Немає ніяких доказів того, що лимонна вода має більше переваг для втрати ваги, ніж проста вода.


    Міф 2: Бореться з раком. Цей висновок виник з міфу з лужної дієти і заснована на припущенні, що ракові клітини не можуть процвітати в лужному середовищі. У той час як ракові клітини воліють, щоб навколо них були кисле середовище, дослідження показують, що вони можуть рости. Крім того, ракові клітини створюють свою власну кислотну середу, і вживання подщелачивают їжі не зупиняє її.


    Міф 3: Очищає. Вода допомагає усунути шлаки з вашого тіла через сечовипускання і кишечник. Однак нічого в лимонній воді не покращує цей процес. Фактично, більшість тверджень про те, що продукти або напої очищають ваші органи - невірні.


    Міф 4: Вона підвищує IQ. Питна вода - лимонно-ароматизована чи проста - може допомогти вам відчути себе більш зосередженою вранці, але вона не може збільшити інтелект.


    Міф 5: Вода володіє природним сечогінним ефектом. Будь-яка їжа, що містить калій, потенційно може збільшити вихід сечі - це означає практично всі фрукти, овочі, м'ясо і молочні продукти. Крім того, чим більше води ви п'єте, тим більше ви будете мочитися.


    Тому, варто зробити висновок, що не може бути вода абсолютно марна, існує безліч переваг такого напою не дивлячись на спростування. До такого напою важко звикнути, але головне підібрати для себе підходяще дозування і пропити її деякий час. Лимонна вода в постійному вживанні обов'язково принесе свою користь для здоров'я.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору