ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закуска під пиво поклала до реанімації чергову жертву

    16 квітня 2024 вівторок
    104 переглядів
    В Сумах зафіксували перший випадок отруєння в'яленою рибою

    Ботулізм дістався до Сумської області. Там зафіксували перший випадок отруєння в'яленою рибою. А медикаментів як не було, так і немає.


    Про це на сторінці у Facebook повідомив головний лікар обласної клінічної лікарні імені Красовицького Андрій Сницарь.


    "Дочекалися. Ботулізм на Сумщині. Сироватки немає. 27 травня смертельний випадок у Києві. У нас... не знаю. Будемо сподіватися", - написав медик.


    За словами головлікаря, в'ялену плотву їли двоє людей. До реанімації потрапив 38-річний фельдшер екстреної медицини, у його подруги поки симптомів ботулізму немає, проте це може бути лише питання часу.


    "Близько 9 вечора почалися зорові й мовні розлади, потім - порушення дихання. Вночі виклик по "санавіації" - бригада інфекціоніста і реаніматолога. Після півночі заінтубували, зараз на штучній вентиляції легень - підключений до апарату, сам не дихає. Перспектив мало. Це блискавичний злоякісний перебіг - добовий розвиток дихальних розладів. Тим більше, що зареєстрованої сироватки у країні немає (спасибі МОЗу і всім причетним), тобто адекватного лікування фельдшер не отримає. Жінка поки без ознак захворювання, але інкубаційний період може затягуватися до тижня й більше. Везуть до нас - регулярно промивати шлунок і спостерігати", - розповів Сницарь.


    Медик порекомендував любителям пива "під рибку" поберегтися і вибрати іншу закуску. Ну, а якщо все-таки дуже хочеться, порадив їсти лише "спинку", адже найнебезпечніші частини риби - прилеглі до кишечнику.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору