ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Навіщо рахувати калорії: думка експерта

    25 квітня 2024 четвер
    70 переглядів
    Навіщо потрібно рахувати калорії і чи правильно це?

    Деякі дієтологи твердять про те, що відстеження калорій і перетворення їжі в математичні розрахунки це велика помилка. Кожен дієтолог намагається знайти найлегші і альтернативні шляхи, щоб домогтися бажаного результату і мати струнку фігуру, тому варто прислухатися до будь-якої думки експертів, щоб знайти золоту середину, яка ідеально підійде для вашого раціону.


    Автор книги "Їжте те, що любиш, любите те, що їжте" Мішель Май розповіла чому не можна рахувати калорії, коли ви формуєте своє харчування. На думку фахівця, підрахунки можуть завдати шкоди вашому здоров'ю.


    Коли ви підбираєте їжу, грунтуючись на її утриманні калорій (або змісті вуглеводів, або жирності) ви автоматично відмовляєтеся від безлічі калорійних продуктів, які необхідні для вживання. Через це уникнення ми починаємо відчувати себе голодними, обмеженими, що в підсумку призводить до переїдання. За її словами, низькокалорійні закуски не дають організму всі необхідні речовини і в підсумку це призводить до легким перекусу, які подвійно шкодять фігурі. Коли люди відштовхуються від того, що їдять рахуючи калорії, вони в кінцевому підсумку їдять більше поживних речовин.


    Підрахунок калорій перетворює їжу в математичну проблему, але їжа - дуже складна психологічна, фізична і соціальна діяльність. Всі цифри, розміри порцій дозволяють нам зосередитися на тому, щоб бути «хорошим», а не відчувати себе добре. У підсумку правильність в харчуванні не насичує вас. Коли ви точно відстежуєте, скільки калорій ви їсте, важко насолоджуватися улюбленими продуктами без почуття провини, а це заважає вам зосередитися на тому, що їжа фактично повинна бути паливом для вашого тіла і насолодою для душі. Це заважає вам відчувати себе задоволеним, що дуже важливо для втрати ваги.


    Ваші потреби в калоріях не однакові кожен день


    Експерт каже, що зосередження уваги на калоріях для досягнення якоїсь певної мети, яка може не збігатися з тим, що потрібно вашому тілу кожен день. Оскільки кожен день відрізняється один від одного, тому і потреба в калоріях у організму щодня різна. В деякі дні ви будете більш активними, де потрібно цю енергію отримувати завдяки продуктам, коли інший день менш активний і відповідно вам потрібно менше палива, щоб їжа не перетворювалася в підшкірний жир. У жінок в деякі дні відбувається гормональне коливання, яке змінює апетит.


    Підрахунок калорій змушує ігнорувати ваше тіло


    У будь-який час, коли ви, можливо, об'їдалися, ваше тіло недвозначно говорить вам, що так, ви дійсно це зробили. Чи є це печією або харчової комою, вам не потрібно переглядати калорійність продуктів. У раціоні харчування найважливіше це прислухатися до вашого почуттю голоду, стежити за тим, як реагує ваше тіло і форми на продукти, які ви їсте. Увага до харчування дає гарне самопочуття і стабільну вагу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору