ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Роумінг в ЄС: що потрібно знати про зв'язок за кордоном

    28 березня 2024 четвер
    72 переглядів
    Скільки буде коштувати дзвінок за кордоном

    Згідно постанови Європейського парламенту стосовно мобільного зв’язку, з 15 червня операторам буде заборонено стягувати додаткову плату за роумінг. Проте є певні нюанси, про які розповіли українцям.


    Українцям нагадують, що за тиждень дзвінки, СМС-повідомлення та мобільний зв'язок у країни ЄС, включаючи Велику Британію, Ісландію, Норвегію та Ліхтенштейн, повинні бути такими ж, як і в межах своєї країни.


    Контракт


    Абонентам, які уклали контракт з оператором мобільного зв’язку, перехід на нові умови має здійснюватися автоматично. Проте клієнтам все ж радять уважно переглянути договори, а особливо звернути увагу на умови, прописані дрібним шрифтом.


    Плата за кордоном


    За кордоном дзвінки регулюються сервісом так званого добросовісного використання Fair-Use. При використанні власної SIM-карти можливо доведеться вносити деяку плату.


    У транспорті


    Для туристів, які подорожують морем на круїзних лайнерах, дія постанови Європарламенту може не поширюватися навіть у країнах ЄС. Зв'язок на судні може бути дуже дорогим, де вартість хвилини розмови коштує до 10 євро.


    Тому під час подорожі пасажирам варто уточнити одразу всі ціни та умови бездротового зв’язку на судні.


    Прикордонна зона


    Якщо абоненти в межах будь-якої країни Євросоюзу можуть не перейматися з приводу тарифікації на дзвінки, то на прикордонні зони це правило може не поширюватися. Тому громадян попереджають бути уважними, користуючись мобільним під час перетину держкордонів. Якщо у деяких країнах не обрати опцію в налаштуваннях на "ручний вибір мережі", система може автоматично підключитись на мережу сусідньої країни, і в такому випадку витрати можуть бути суттєвими.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору