ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Два свята в одному православному храмі Закарпаття (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    135 переглядів
    У домовому храмі УАПЦ в Берегові відзначили одразу два свята

    У берегівському домовому храмі Української автокефальної православної церкви відзначили одразу два свята – Троїцу і річницю служіння та створення парафії вірників УАПЦ.



    Божественну літургію з цієї нагоди провів єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь.


    Торжества співпали ще з двома знаковими датами – 100-літтям відновлення діяльності УАПЦ в Україні та 75-річчям канонічного відродження її єпископату.


    Домовому храму в Берегові лише рік, знаходиться він в орендованій квартирі, переобладнаній під церкву. При ній працює також недільна школа для дітей та й громада з дня на день поповнюється новими членами. Служать тут протоієрей Сергій Урста та іподиякон, студент четвертого курсу духовної академії Владислав Лазар.


    - Настала нагальна необхідність будівництва кафедрального храму, де б могло поміститись більше людей,- коментує ситуацію Віктор Бедь.- Приміром, 14 червня плануємо провести в Берегові панахиду за першим полеглим рівно рік тому в АТО воїном міста, 19-річним Роландом Поповичем. Звичайно, на молебень прийдуть його рідні, друзі, колишні учасники війни на Сході України. Буде тіснувато.


    Єпископат УАПЦ офіційно звернувся до міського голови Берегова Золтана Бабяка з проханням виділити земельну ділянку під спорудження храму, Той пообіцяв знайти таку можливість, але з рішенням не поспішає.


    Детальніше – у відео.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору