ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Невідома Одеса: чого ви не знали про "перлину біля моря"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    60 переглядів
    Які секрети зберігає в собі Одеса

    Одеса славиться не тільки Дерибасівською, морем та гумором, а й власними таємницями, про які знають навіть не всі місцеві мешканці.


    Наприклад, в цьому місті жив один з найвідоміших пацієнтів Зігмунда Фрейда на прізвисько "Людина-вовк". Звали його Сергій Панкеєв, і його будинок знаходився на вулиці Маразліївській.


    Дитиною він страшенно боявся тварин і разом из тим хотів їх мучити. Крім того, хлопчик страждав нічними кошмарами. Якось йому приснилися білі вовки, котрі сиділи на деревах і посилали йому повідомлення очима. Панкеєв з того часу і до кінця життя вважав себе вовком.


    Статки дозволили йому скористатися рекомендацією одеських психіатрів і стати пацієнтом, а потім, за чутками, й ассистентом Фрейда. З Одеси "людина-вовк" переїхав у Відень, де і помер.
    У місті є найдовший у Європі балкон. Він знаходиться на будинку на розі вулиць Катерининської і Грецької, спорудженому в 1905 році архітектором Юрієм Дмитренко, і повністю обрамляє його.


    Одеса – єдине місто в Україні, що може похвалитися пам’ятником Дарту Вейдеру з "Зоряних воєн". Він з’явився у місті в жовтні 2015 року на місці скульптури Леніна. Місцеві жителі підійшли до декомунізації креативно і надягли на пам’ятник вождя світового пролетаріату скульптуру головнокомандувача Імперської армії авторства художника Олександра Мілова. Його можна побачити на території заводу "Пресмаш" по Столбовій вулиці, 28.


    "Перлина біля моря" має найдовші та найзаплутаніші у світі катакомби. За словами експертів, їх довжина перевищує 3 тис км, при цьому досліджені з них лише 1,7 тис км. Температура під землею круглий рік знаходиться в районі позначки +14, а глибина в деяких місцях досягає 100 метрів. Щорічно там безвісти пропадають кілька людей.


    Ще одна скульптура автора пам’ятника Дарту Ведйеру, одесита Олександра Мілова під назвою "Кохання" у 2015 році побувала на фестивалі Burning Man в Неваді (США) і завоювала неабияку популярність.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору