ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Перечині відкрили пам'ятну дошку загиблому АТОшнику Івану Бабичу (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    Закарпаття. Відкриття меморіальної дошки Івану Бабичу в Перечині

    Перечинець поліг у війні з російсько-терористичним ворогом.

    У понеділок, 12 червня, на фасаді Перечинського професійного ліцею було встановлено меморіальну дошку колишньому випускнику учбового закладу Івану Бабичу, учаснику російсько-української війни на Донбасі, який загинув при виконанні службового обов’язк, захищаючи свободу та територіальну цілісність України.

    Чудові музичні твори, що зворушували до сліз, у виконанні і учнів, і вчителів, створювали особливу атмосферу, яка панувала на подвір'ї під час увічнення пам'яті їхнього колишнього учня.

    Іван Бабич народився 28 серпня 1983 року. З 1999р. по 2002р. навчався в ліцеї та здобував професію електрогазозварювальника. Достроково закінчив навчання в ліцеї через призив до лав Збройних Сил України.

    Влітку 2014 року пішов захищати Батьківщину добровольцем в 4-й територіальний батальйон 128-ї гірсько-піхотної бригади, згодом перевівся в 24-ту бригаду. А 10 травня 2016 року, після демобілізації, підписав контракт і знову повернувся до виконання бойових завдань вже у складі 15-го батальйону 128-ї бригади.

    У ніч з 8 на 9 червня 2016 року в зоні АТО, поблизу Донецька, в районі шахти «Бутівка-Донецька», внаслідок мінометного обстрілу сепаратистами із застосуванням СПГ-9, АГС-17, ЗУ-23-2 і стрілецької зброї, він отримав важкі осколкові поранення, після чого був терміново доставлений в лікарню ім.Мечникова м.Дніпра, де 10.06.2016р. через важкі, несумісні з життям травми, фактично в комі, помер у віці 33 років.

    Багато теплих слів та спогадів пролунали на урочистій події від директора закладу Марії Келемен, майстра виробничого навчання, учасника бойових дій в Республіці Афганістан Івана Ролича, який урочисто відкрив меморіальну дошку, майстра виробничого навчання, учасника бойових дій в зоні АТО, випускника ліцею 2002 року Михайла Зизича, голови правління ГО «Спілка учасників АТО Перечинщини», учасника бойових дій Павла Поповича.

    Священнослужитель храму Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП о. Андрій відправив поминальну панахиду та освятив меморіальну дошку. Присутні вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання, потім відбулося урочисте покладання квітів до меморіальної дошки, повідомляють у Перечинській міській раді.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору