ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді вдруге провели безкоштовний тренінг по ProZorro (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    109 переглядів
    УЖГОРОД. Безкоштовний тренінг по ProZorro

    Сьогодні, 13 червня, в Ужгороді провели навчальний тренінг по роботі із системою державних закупівель PROZORRO. Лекторами виступили Валентин Волошин та Лілія Тімохіна, провідний консультант відділу навчання та підтримки ДП «ПроЗорро».

    Тренінг для двох з половиною десятків учасників провели представники ДП «ПроЗорро» за підтримки ГО « Ужгородська громадська рада» та ГО « Молодь Демократичного Альянсу Ужгород».
    Трьохгодинний захід складався захід із трьох блоків:
    - Основи функціонування системи ProZorro;
    - Функціонал для громадського моніторингу;
    - Модуль аналітики.

    На безкоштовній основі до участі було запрошено підприємців та бажаючих надавати послуги з підбору замовлень підприємцям.
    Як розповів уже постійний учасник тренінгу, ужгородський підприємець Владислав Мацко, саме після першого тренінгу він почав працювати із системою і вперше подав заявку.
    «Я дізнався про такий спосіб отримання інформації щодо закупівель, як через програму «Telegram». Підписався на такого собі бота і регулярно отримував повідомлення. В один суботній ранок мені прийшло повідомлення по тематиці мого бізнесу. Я перейшов на сайт, зареєструвався і подався на конкурс. Я не витрачав багато часу на моніторинг конкурсів, але я активно вивчав своїх основних конкурентів і врахував свої переваги і недоліки при подачі заявки. Тепер я чекаю на відповідь і майже впевнений у перемозі,» - розповів він.
    «Взагалі чому ми розпочали цей проект? – розповідає Олександр Пересоляк, один із співорганізаторів. – Тому що ще у 2015 році ми ініціювали використання системи ProZorro в Ужгородській міськраді. Тепер ми маємо на меті залучити до контролю за корупцією і самих підприємців. Адже хто краще проконтролює чесність витрачання коштів із бюджету, ніж підприємці, які самі могли отримати те чи інше замовлення? Звісно, жоден підприємець не контролюватиме абсолютно всі тендери, але він стежитиме за сферою своїх інтересів. Відтак, якщо таких людей буде багато, то витрачати бюджетні гроші таки почнуть прозоро і чесно, сплачуючи найнижчу ціну за найкращу якість,» - резюмував він.
    «Головний момент, який привнесла система ProZorro у наше з Вами життя, бо витрачають то чиновники якраз наші з Вами кошти, це можливість контролювати витрачання цих коштів, - розпочав лектор, представник Центру Компетенцій ПроЗорро в Закарпатській області Валентин Волошин. - Система відкрила нам схему використання публічних коштів і тепер ми можемо це все відстежувати. Чи мали ми таку можливість до 2014-того року? Ні. Але по суті – це бездушна машина, яка десь там щось робить, коли всі лягають спати. Проконтролювати можемо тільки ми з Вами. Це перший момент. По-друге, Ви маєте розуміти, що працюючи із системою Ви взаємодієте через неї із так званими майданчиками. ProZorro – це наче проектор. Ніхто не дивиться на сам проектор, дивляться на те, що він транслює на стіну. Те ж саме і з системою державних закупівель ProZorro. Це лише інтерфейс. А зараз ми з Вами побачимо як безпосередньо система працює. Отже, починаємо.»
    Детальніше із інформацією, озвученою на тренінгу, Ви невдовзі зможете ознайомитися у відеоформаті на сторінці Закарпатського обласного осередку ПП «ДемАльянс» у Фейсбуці (https://www.facebook.com/DemAljansUzgorod/?fref=ts).
    Прес-служба Закарпатського обласного осередку ПП «ДемАльянс».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору