ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На "радість" водіям: техогляд знову повертається

    19 березня 2024 вівторок
    76 переглядів
    Влада підготували водіям неприємний сюрприз

    Влада підготували водіям неприємний сюрприз: техогляд автомобілів повернеться, так ще й досить видозмінений.


    Про це повідомив лідер об'єднання "Сила Громади" Андрій Карпенко у Facebook, підтвердивши свої слова копіями документів.


    Як звернув увагу Карпенко, документа ще немає в публічній площині, а "протягнути" його хочуть швидко і без розголосу. А пов'язано це з тим, що перевіряти машини почнуть поліцейські прямо на дорозі, а відповідність технічного стану вимогам оцінюватимуть візуально.


    "Уявіть, як дівчина-коп "на око" перевірятиме справність ходової частини, гальм, двигуна? Чи, може, випустять на дороги поліцейських-кіборгів з вбудованими системами дистанційного визначення несправності машини на ходу?" – обурився лідер партії.


    Як розповів він, зупиняти автомобілі зможуть як у випадку видимих ознак поломок, так і для профілактики на дорогах або "фантазій поліції про забруднення автомобілем довкілля".


    За словами політика, таким способом збираються "діагностувати" весь транспорт, крім швидкої допомоги, машин рятувальників, військових і дипломатичних представництв.


    Як припустив Карпенко, ці заходи необхідні для шкільних і міжміських автобусів, машин з небезпечними вантажами тощо. Однак, як підкреслив він, перевірку повинні проводити тільки фахівці та лише на незалежних СТО.


    Політик вважає, що "огляд" всіх машин стане черговим корупційним джерелом, яке згодом переросте в бізнес для обраних.
    "Припускаю, водії ще добре пам'ятають корумповані "державні" техогляди: плати та їдь спокійно навіть на несправному авто. А краще б наші "реформатори" ремонтували дороги, регулювали ціни на паливо і карали своїх колег, які "під шафе" влаштовують на дорогах справжній треш", - підкреслив Карпенко.


    Глава прес-служби МВС Артем Шевченко прокоментував пост.


    Чи дійсно влада збирається запровадити подібні нововведення стане відомо пізніше.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору