ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ґвалтівник 13-річної дівчинки повинен відправитися за грати - і надовго

    25 квітня 2024 четвер
    76 переглядів
    Люди від гвалтівника пропонували 10 тисяч доларів "відступних"

    Відкритий Лист Генеральному прокурору України Ю. В. Луценко.

    14 грудня 2016 року Буркало Наталія Володимирівна зверталась до Генеральної прокуратури зі скаргою на недотримання розумних строків щодо вчинення процесуальних дій та прийнятті процесуальних рішень слідчим Хустською місцевою прокуратурою Закарпатської області.
    Племінниця Буркало Наталія є законним представником своєї дочки – 13-ти річної Буркало Неоніли, зґвалтованої Конарем Іваном Дмитровичем.
    Скарга племінниці про перекваліфікацію дій Конарь І. Д. на ст. 152 ч. 4 КК України органами поліції , прокуратури Закарпатської області не була задоволена.
    На даний час Міжгірським районним судом Закарпатської області розглядається справа по обвинуваченню Конара І. Д. за ст. 152 ч. 1 КК України.
    Племінниця Буркало Наталія знаходиться за кордоном тому по погодженню з нею з скаргою звертаюсь я, окрім того потерпіла дитина є моєю внучатою племінницею.
    Суть цього нашого родинного звернення до Генеральної прокуратури України наступна:
    У обвинуваченого Конара І. Д. закінчився строк запобіжного заходу домашнього арешту і під час судового засідання 19.06. 2017 р. представником прокуратури запропоновано суду обрати щодо Конара І. Д. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Представник потерпілої згідно закону не може під час судового розгляду ставити питання про обрання запобіжного заходу щодо обвинуваченого. Тому суд застосував до Конара І. Д. запобіжний захід домашній арешт.
    З цього ми робимо висновок, що прокуратура не має наміру пропонувати суду покарання для Конара І. Д. у вигляді позбавлення волі і Конар І. Д. уникне реального покарання за вчинення зґвалтування дитини.
    Я пропрацював на різних посадах в органах міліції 25 років, тепер пенсіонер. За всі роки тривалої роботи в правоохоронних органах мені не доводилось зустрічатися з випадками, коли б за зґвалтування неповнолітньої винуватець не був заарештований під час попереднього розслідування і засуджений до позбавлення волі.
    Те, що робиться з цією справою це нонсенс, вибачте, це дикість, це розуму непостижиме.
    Спочатку Конара І. Д. арештовують, правильно кваліфікують його дії, а потім справу з Міжгір’я забирають до Хуста, де випускають Конара І. Д. з під варти, а його дії кваліфікують як розбещення неповнолітніх. І нічого в доказах не міняється.
    До племінниці підходили від Конара І. Д., пропонували 10 тисяч доларів, щоб уладнати справу. Вона відмовилась, відповіла, що дитиною не торгую. Тоді їй спокійно відповіли, що вони знайдуть кому дати гроші.
    Що після цього порадити нам думати?
    Ми ніколи не змиримось з тим, щоб кривдник нашої дитини уник заслуженої кари. Буде потреба, дійдемо до суду у Страсбурзі. Підключимо органи масової інформації, це може бути зроблено і без нас, адже в с. Негровець, де було скоєно зґвалтування та в інших селах пильно стежать за розвитком подій у цій справі.
    Вельмишановний Юрій Вітальович!
    Просимо взяти під особистий контроль вирішення даної справи, наскільки можемо розуміти, ґвалтівник забезпечився високопоставленими покровителями, без чого такі маніпуляції з справою були б неможливими. Просто незрозуміло як люди не бояться за свої протизаконні дії.
    Засідання суду призначене на 29.06.2017 року. Просимо доручити підлеглим працівникам терміново в межах компетенції прокуратури скорегувати вирішення справи в законне русло, відповідно закону перекваліфікувати дії Конара І. Д. на ст. 152 ч. 152 ч. 4 КК України, належно і об’єктивно орієнтувати суд для прийняття законного рішення.
    Про результати прошу мене повідомити.
    В. В. Росоха

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору