ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Ужгородщині можна побачити гірські породи та мінерали Карпат (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    79 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ інформує...

    Період літньої практики в Кам'яницькій школі - найкращий час для проведення практичних занять, на яких учні шкільного лісництва отримують в цікавій формі корисну та вичерпну інформацію з наочними прикладами.

    Так минулого тижня наймолодшим школярам - учням Кам'яницької ЗОШ 2-4 класів помічником лісничого Олексієм Кузнецовим була проведена екскурсія на території еколого-натуралістичного центру, який знаходиться в межах контори Ужгородського держлісгоспу.
    В Ужгородському держлісгоспі наявне значне різноманіття зібрань мінералів і гірських порід Карпат. Тут налічується близько 40 експонатів, які зібрані з різних регіонів Земної кулі. Експозиції розташовані на екологічній стежці, яка знаходиться за контрою держлісгоспу.
    Еколого-натуралістичний центр музею має цікаву й унікальну історію, пов'язану зі специфікою формування колекцій, їх географією, особливостями експонатів.
    Діти також змогли ознайомитися з роботою учнів шкільних лісництв Кам'яницької ЗОШ.
    А старші школярі прийняли участь екскурсії по екологічній стежці "До Невицького замку", де встановлено памятний знак Каролю Вагнеру, видатному угорському вченому-лісівнику, що займався свого часу впорядкуванням вищезгаданого замку. Він заклав алею тут алею лип, які й зараз є окрасою місцевості. Посадив він також унікальні дерева - веймутову сосну, північноамериканську дугласову ялицю, модрину, тощо.
    Також маленьким діткам помічник лісничого Олексій Кузнецов розповів про основні лісоутворюючі породи дерев у межах Кам'яницького лісництва, ознайомив з будовою лісу, хворобами та шкідливими природними факторами, які негативно впливають на ліс.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору