ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

День початку Великої Вітчизняної війни 2017: історія і традиції

    20 квітня 2024 субота
    77 переглядів
    Що потрібно знати про Велику Вітчизняну війну

    Одна із самих сумних дат за всю історію не тільки України, але й, мабуть, усього світу. В цей день, 22 червня 1941 року почалася Велика Вітчизняна війна. Так само, в цей день віддають належне і прославляють ветеранів цієї війни, відзначаючи День пам'яті і скорботи. Згідно з указом президента України, це свято з'явивилося ще в 2000 році. Щоб ми не забували про війну і людей, які її пройшли.


    День початку Великої Вітчизняної війни 2017: історія


    22 червня 1941 року фашистська Німеччина, без оголошення війни, завдала масивні удари по безлічі стратегічних об'єктів і міст на території Радянського Союзу, це і послужило початком Великої Вітчизняної війни. Тривала сама війна цілих чотири роки, а якщо бути конкретніше, то 1418 днів. За цей час СРСР втратив понад 25 мільйонів людей, а кожен п'ятий українець загинув або пропав безвісти. Але ці втрати не були марними. Після героїчної оборони Сталінграда, в 1942 році, радянські війська почали відбивати наступ фашистської Німеччини. Надалі Червоної армії вдалося звільнити не тільки територію Радянського Союзу, але і всієї захопленої Європи, аж до Берліна. Саме так закінчилася ця війна, але ми ніколи не забудемо день початку Великої Вітчизняної. 2017 – це вже 76 річниця цієї трагедії, але все ще будуть проводитися масові свята, на честь загиблих, і пройшли цю війну.


    День початку Великої Вітчизняної війни 2017: як відмічається


    Святом це назвати складно, але це трагедію пам'ятають усі. Саме тому, в цей день проходять масові урочистості на підтримку ветеранів. Ще в 2000 році був заснований "День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні", на честь дня початку Великої Вітчизняної війни. Проходитимуть різні концерти, марші, пам'ятні заходи, будуть носити квіти до пам'ятників та могил загиблих у цей день. Громадяни країн, які брали участь у Великій Вітчизняній війні, будуть згадувати своїх близьких, запалювати свічки і шанувати їх героїзм.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору