ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про новації вступної кампанії-2017 до вишів Закарпаття та України (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    89 переглядів
    Вступна кампанія-2017 триватиме ти тижні - новації

    Вступна кампанія до вищих навчальних закладів і коледжів розпочинається у липні й триватиме до серпня. А от зарахування на контрактні місця продовжено до 30 вересня.



    Серед основних новацій, повідомляють журналісти “21 каналу”, – підвищення прохідного балу для медичних спеціальностей та відкриття нових напрямків.


    Петро Горват, відповідальний секретар приймальної комісії УжНУ:


    “Перше, що змінено при вступі за освітнім ступенем бакалавра, магістра медичного й фармацевтичного спрямування, – це піднято мінімальний бал для подачі документів на медичні спеціальності. Зараз він буде становити 150 балів. Буквально вчора ми затвердили, оголосили прийом на нові спеціальності – це публічне управління й адміністрування, це середня освіта (фізична культура), і це географія”.


    В ужгородських коледжах новації також є. Зокрема, відчутно підвищиться плата за навчання в Ужгородському торговельно-економічному коледжі – на 35-40% (остаточні суми оприлюднять до кінця червня на сайті навчального закладу). Нині дирекція нагадує про дати вступу:


    “Вступна кампанія на молодшого спеціаліста розпочинається 1 липня і закінчується 14 липня. З 15 до 22 липня будуть проходити вступні випробування. Особливих новацій нема. Єдине, що ще на рівні міністерства йде дискусія: все ж таки до нас приходять дітки після 9 класу, – що буде основним документом для вступу: свідоцтво про народження чи новий паспорт”, – зауважила Лариса Павлюк, директор Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ.


    Три тижні триватиме вступна кампанія і в коледжі культури та мистецтв.


    Наталія Шетеля, директор Ужгородського коледжу культури і мистецтв, зазначила:


    “Вступники, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, можуть цього року подавати сертифікати ЗНО і 2016 року. У минулому році був тільки поточний рік. Також цього року трошечки зміни в термінах: зарахування за контрактом до 30 серпня”.


    А от конкретної інформації щодо кількості державних місць та зміни в оплаті за контрактом повідомлять упродовж найближчих двох тижнів. Уся інформація, обіцяють, одразу з’являтиметься на офіційних сайтах навчальних закладів, повідомили журналісти “21 каналу”.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору