ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Україні розсекретили 9 уранових родовищ

    19 апреля 2024 пятница
    26 переглядів

    Міністерство палива й енергетики зняло гриф таємності з інформації про 9 розвідані уранові родовища. Про це в ході засідання клубу ядерної преси повідомила директор департаменту ядерної енергетики й атомної промисловості Мінпаливенерго Наталія Шумкова.Згідно з її словами, міністр палива й енергетики Юрій Бойко підписав відповідний наказ у березні 2007 року.

    "Але ухвалення рішення про розсекречення - це не значить, що в цей момент відбулося розсекречення. Це значить те, що отримано дозвіл на роботу з документацією, на її перегляд і зняття грифу таємності там, де він був, тобто це процес", - повідомила вона.

    Шумкова додала, що профільним підприємствам було дано 2 місяці для завершення зняття таємності з родовищ.

    "І сьогодні саме йде звітність підприємств про виконану роботу й про те, які ще необхідно залучити ресурси, які необхідно кроки, для того щоб зняти гриф таємності із цих підприємств", - додала вона.

    Згідно з даними Мінпаливенерго, Україна може до 2010 року збільшити видобуток уранової сировини на 75%, або на 600 тонн за рік до 1 400 тонн за рік.

    Зараз Україна забезпечує свої потреби в урані на 30%, але через 5 років зможе повністю забезпечити свої потреби в урановій сировині залежно від рівня інвестицій, пишуть Українські новини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору