ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська поліція звітує про ліквідацію наркобанди в Ужгороді

    24 квітня 2024 середа
    74 переглядів
    В Ужгороді викрито ОЗУ, члени якого займалися незаконним обігом наркотиків

    В Ужгородському міськрайонному суді на розгляді знаходиться кримінальна справа щодо трьох членів злочинного угрупування, які займалися незаконним обігом наркотиків на території міста Ужгород.

    Про це сьогодні, 26 червня, під час прес-конференції повідомив начальник ГУ НП у Закарпатській області Роман Стефанишин. Зустріч була присвячена Міжнародному дню боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним обігом, який з 1987 року відзначається саме 26 червня.

    Тільки з початку 2017 року територіальними підрозділами ГУ НП у Закарпатській області зареєстровано 186 кримінальних правопорушень, пов?язаних із незаконним обігом наркотиків.

    «Цей показник на 60,3% більший від результату роботи за відповідний період 2016 року. Зменшення ж кількості наркозлочинів спостерігається в Ужгородському, Перечинському, Берегівському та Міжгірському районах. Водночас, 61,2% із зареєстрованих кримінальних правопорушень стосуються зберігання наркотиків без мети їх збуту», – розповів Роман Стефанишин.

    Про офіційні і реальні цифри щодо наркозалежних в області розповів головний лікар Закарпатського обласного наркологічного диспансеру Василь Кручаниця.

    «У нас на обліку наразі перебуває 277 осіб. Однак це лише ті, хто звернувся сам по допомогу, або ті, кого виявила поліція. Реальна ж статистика коливається від 1 тисяч осіб по Ужгороду та від 2,5 тисяч осіб по області. Щороку до нас за консультацією звертаються неповнолітні. Таких звернень на рік близько сотні, і ця кількість, на жаль, збільшується. Однак на обліку неповнолітніх наркозалежних немає, адже ви розумієте, що жоден із батьків не хотів би, аби їхні діти перебували на обліку у наркодиспансері…», – зазначив Василь Кручаниця.

    Органи ж ювенальної превенції поліції Закарпаття виявили 5 випадків зберігання наркотиків без мети збуту серед неповнолітніх. Аби попередити такі випадки у навчальних закладах області співробітники ювенальної превенції провели вже 257 тематичних виступів, лекцій та зустрічей із дітьми.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору