ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українцям розповіли, як забезпечити собі безбідну старість

    28 березня 2024 четвер
    96 переглядів
    Як забезпечити гідну старість без допомоги Пенсійного фонду

    На Пенсійний фонд сподівайся, а сам не зівай: втім, особливо сподіватися не доводиться, українцям радять познайомитися з банківськими депозитами, якщо хто ще цього не зробив. Це допоможе зібрати капітал і розраховувати в майбутньому тільки на себе.


    Експерти впевнені, що депозити - штука хороша, але в ній є декілька нюансів. Найперший - депозити краще підходять на період 3-4 роки, але не на тривалі терміни. Якщо банк прогорить, Фонд гарантування вкладів поверне вам тільки 200 тисяч, все інше кане в Лету.


    Сьогодні державні банки обіцяють стовідсоткове відшкодування, але разом із тим в Мінфіні із завидною регулярністю повторюють: в банківському секторі потрібно скорочувати присутність держави, а такі великі банки як "Приват" або "Ощад" необхідно приватизувати. АЛЕ: пам'ятаємо про умови Фонду: вклади в приватні банки повертаються лише частково.


    Виходячи з цього, аналітик Олександр Паращій радить не вкладати в один банк більше, ніж вам можуть відшкодувати, але і боятися не варто: депозит - один із найкращих способів накопичити на гідну старість. Сьогодні середня депозитна ставка становить 16% річних, що дозволяє не тільки компенсувати зростання цін, але і трохи поповнити кишеню. Наприклад, якщо покласти на депозит 1000 гривень, через 10 років ця сума перетвориться на 4441 гривень. Якщо ж на один і той же рахунок щомісяця класти тисячу, зібрати на пенсію можна за 20-30 років (все залежить від вашої річної ставки).


    Як стверджують експерти, ідеальне співвідношення - це 40 років відкладати і 20 років витрачати.


    Переваги пенсійних депозитів в повній мірі можна відчути навіть користуючись приватними банками:


    просто розділити суму на декілька частин і "розкласти" по різних банках. Якщо обидва лопнуть, ФГВ все одно поверне вам все в повному обсязі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору