ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Криваві сутички в общині ромів: як завершився гучний етнічний конфлікт

    18 квітня 2024 четвер
    90 переглядів
    Конфлікт із представниками ромської громади отримав логічне завершення

    Гучний конфлікт із представниками ромської громади на Харківщині отримав логічне завершення – до слідчого ізолятора на два місяці відправили депутата місцевої облради від партії "Відродження" Олексія Литвинова.


    Відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд Харківської області.


    Саме він є фігурантом кримінальної справи щодо конфлікту в селі Вільшани, яку вже порівнюють із справою нардепа Віктора Лозінського.


    Відомо, що на судовому засіданні були присутні кілька десятків прихильників Литвинова, які стверджували: винні у конфлікті тільки роми.


    Слід відзначити, що свідки подій наголошували – стрілянину влаштували невідомі "схожі на чеченців", але вони швидко зникли з місця події. До цього роми прийшли до селищної ради, щоб поговорити з батьком молодого голови про конфлікт між ним та сином загиблого. Вони скаржилися на місцеву владу, яка зовсім із ними не рахувалася і навіть зневажала.


    При цьому ініціатором конфлікту був саме голова, який у нетверезому стані залякував Каспіцького і ображав його за національною ознакою.


    Відомо, що офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини відкрив вісім справ щодо вбивства мешканця Вільшан Петра Каспіцького, а представники омбудсмена вважають це проявом ксенофобії щодо ромів.


    Окрім нардепа від "Відродження", затримали ще двох учасників конфлікту, внаслідок якого госпіталізували чотирьох осіб, а 50-річний представник ромської общини помер у лікарні від численних ран.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору