ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українці в Польщі: яких прав бракує заробітчанам

    29 березня 2024 п'ятниця
    109 переглядів
    Польській владі слід замислитися над спрощенням процедури отримання громадянства

    Польській владі слід замислитися над спрощенням процедури отримання громадянства українцями, адже вони одні із тих, хто найтяжче працює і при цьому не вимагає державних виплат.


    Відповідну думку висловив директор Warsaw Enterprise Institute і радник польських оборонних фірм Анджей Талага.


    Він запевнив, що для заробітчан з України слід відкрити спеціальні навчальні заклади, а не тільки "ворота до плантацій полуниці", дати можливість влаштуватися на службу до армії.


    Основною проблемою досі залишається неофіційне працевлаштування, хоча насправді у Польщі є реальний попит від фірм із хорошою репутацією: тільки протягом минулого року чиновники зафіксували 730 подібних клопотань.


    Дещо легше з мовним питанням, адже українцям зовсім не складно зрозуміти польську, або й досконало її вивчити через лексичну схожість. Крім того, самі поляки завжди позитивно ставилися до мігрантів із сусідніх країн.


    Експерт вважає, що слід пришвидшити процедуру отримання дозволу на проживання, а через п'ять років перебування в Польщі надати можливість оформлення громадянства.


    У такий спосіб українці могли б отримувати державні стипендії в університетах і не платити за освіту, а згодом – офіційно працевлаштуватися. Подібна практика успішно використовується у США, Франції та Великій Британії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору