ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прощання із недоторканістю: європейські партнери запропонували дієве рішення

    23 квітня 2024 вівторок
    36 переглядів
    ЄС дало дієве рішення, як боротись із недоторканністю нардепів

    Випадок із позбавленням недоторканості п'яти нардепів свідчить про те, що Україні не слід затягувати зі створенням антикорупційних судів.


    Відповідну думку висловив глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.


    Більшість депутатів підозрюють у доволі серйозних злочинах: від корупційних махінацій до несплати податків.


    Він запевнив, що передусім свої обов'язки почали більш сумлінно виконувати Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП): вони висувають обвинувачення незалежно від політичної приналежності.


    Втім, програє система кримінального судочинства, якій терміново необхідне реформування. Новий Вищий антикорупційний суд повинен стати органом, який не залежатиме від всіх наявних в Україні структур, адже у протилежному випадку не слід сподіватися на справедливі рішення.


    Відбирати фахівців, як вважає Мінгареллі, повинні тільки за згоди громади та міжнародних партнерів – тільки так можна забезпечити непідкупність і повернення активів.


    "На суддів, які виносять вироки у таких справах, чинять значний тиск. Потрібно гарантувати їхню доброчесність. Слід вжити спеціальні заходи безпеки щодо антикорупційних суддів та членів їхніх сімей", - додав глава представництва ЄС.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору