ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Жахлива статистика: Україна катастрофічно вимирає (інфографіка)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    96 переглядів
    Населення України різко скорочується

    Статистика малює сумну картину щодо населення України, яке катастрофічно зменшується. Згідно з останніми даними Держстату, смертність суттєво перевищує народжуваність.


    Так, за чотири місяці 2017 року (січень-квітень) в країні народилося на 85 тисяч осіб менше, ніж померло.


    Зокрема, за цей період народилося 116 тисяч 907 немовлят, а померло 202 тисячі 294 особи. Крім того, за чотири місяці померло 878 дітей у віці до року.


    Позитивний показник приросту населення зберігається лише в Києві. Кількість новонароджених у столиці на 580 осіб перевищила кількість померлих. Решта областей України демонструють негативну динаміку.


    Серед лідерів по спаду населення – густонаселені області південного сходу України. Найгірша ситуація у Дніпропетровській області – за чотири місяці 2017 року негативна різниця між померлими і народженими становила 9018 осіб. Далі ідуть Харківська (–7281) та Донецька області (–6990).


    До першої десятки з найбільш негативним приростом населення увійши Запорізька, Полтавська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Вінницька та Одеська області.


    За оцінкою Держстату, загальна чисельність населення сьогодні складає 42,54 млн осіб. А це означає, що за період незалежності населення України зменшилося аж на 10 мільйонів. Проаналізувавши динаміку, можна побачити, що кожних 5 років, починаючи з 1995 року, населення нашої країни скорочувалось приблизно на 2 мільйони осіб.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору