ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як на Закарпатті діє програма доступних ліків? (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    Частина "доступних ліків" в аптеках Закарапття відсутні. Чому?

    Отримав спеціальний рецепт від сімейного лікаря, знайшов аптеку з наліпкою «урядова програма Доступні ліки» та пішов на безкоштовні закупи.



    Таку систему передбачає програма Уряду, розроблена та запущена в дію з 1 квітня. Мають право отримати препарати безкоштовно чи то з частковою доплатою хворі на цукровий діабет 2 типу, астматики та люди з серцево-судинними захворюваннями. Як, до прикладу, пан Микола.


    Чоловік розповідає, заощадити можна, однак, каже, останнім часом деякі препарати у аптеках відсутні, особливо сердечні. Власне, свого часу програму «Доступні ліки» ініціювали в уряді депутати Радикальної партії. Проект запустили, та чи користуються жителі області програмою? Разом з представницею радикалів на Закарпатті йдемо дізнаватися. У руках у пані Надії повний перелік аптек, учасників програми в Ужгороді, а також ліків, які мають видавати безкоштовно. В першу чергу, звертається до аптекарів. У першій аптеці не було тільки двох препаратів. Фармацевти кажуть, жителі звертаються, проблем з виконанням програми не було.


    Частина медикаментів відсутні. Чому? Аптекарі кажуть, немає у виробників. Ідемо в інші аптеки – ситуація така ж. Фармацевти на камеру говорити відмовляються, однак поза об’єктивом розповідають, проблема є, виробники не справляються. Аптекарі кажуть, жодним рецептам не відмовляють, однак, якщо препаратів немає, то що робити? Згодом звертаємося і до користувачів.



    Чи знають про програму, чи не відмовляють їм? Як результат, жителі знають, десь задоволені, десь кажуть, потрібно ширший список медикаментів. У аптеках не відмовляють у ліках, однак частина препаратів – відсутня. Більше 8-ми місяців тому Олег Ляшко ініціював запровадження програми, однак вона потребує не тільки виконання де юре, а й де факто. Саме з цією метою, протягом кількох днів радикали всієї України інспектують аптеки, опитують та інформують жителів. Мета – дослідити конкретний стан справ.


    А загальні висновки та конкретні пропозиції згодом Олег Ляшко представить уряду. Варто додати, у списку представлено більше 150 найменувань ліків, а задіяно до виконання більше 100 аптек, Для реалізації програми виділено 750 млн, які передбачені для хворих і мають бути витрачені за цільовим призначенням.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору