ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як стати щасливим: прості рекомендації від психологів

    20 квітня 2024 субота
    117 переглядів
    Психологи розповіли як залишатись щасливими

    Універсальної відповіді на питання "Що таке щастя?" не існує: для кожної людини це визначення буде суто особистим. Але часто буває так, що, навіть отримавши бажане, ми не відчуваємо довгоочікуваного припливу ендорфінів, креативу і величезного натхнення. Бути може, ми щось робимо не так? Психологи допомогли розібратися, чого ж насправді нам не вистачає.


    Радість - в дрібницях. Чим старше ми стаємо, тим менше бачимо приводів для радощів. Разом з тим, їх не стає менше, просто через низку проблем і труднощів ми перестаємо їх помічати. Це потрібно терміново виправляти. Як? Та дуже просто: візьміть за звичку думати в кінці робочого дня про те, що корисного для себе і оточуючих ви зробили за сьогодні, чому навчилися і до чого наблизилися. Це принесе більше користі, ніж роздуми про те, як ви втомилися і мрієте, щоб весь світ залишив вас у спокої. Повірте, як тільки ви почнете радіти дрібним позитивним моментам, їхня кількість постійно збільшуватиметься, адже ми притягуємо в своє життя те, про що думаємо.


    Хобі - це не просто розвага, а підтримка власного "Я". В ідеалі потрібно знайти роботу, яка приноситиме справжнє задоволення. Бездоганно - коли хобі і робота переплітаються воєдино: тоді "успіх підприємства" гарантовано на 99%. Пам'ятайте, що всі великі люди були буквально закохані в те, що робили. Ми відчуваємо себе вкрай нещасними, коли щоранку змушуємо себе йти на ненависну роботу. Як зрозуміти, що ваша справа вам не підходить? Уявіть, що виграли мільйон. Що ви зробите в першу чергу? Якщо перша думка - "звільнюся", психологи радять замислитися про зміну робочого місця. Життя занадто коротке, щоб витрачати її на нелюбе заняття, чи не так?


    Не забувайте про допомогу іншим. Пам'ятайте про всесвітній оборот добрих справ: коли ви надаєте допомогу або підтримку тому, хто в цьому має потребу, ви не тільки ділитеся величезним енергетичним зарядом з оточуючими, а й наповнюється ним самі. Пам'ятайте, що ми складаємося з того, що приносимо в цей світ, і можемо відмовитися від негативу, який не хочемо приймати.


    Уважно придивіться до тих, хто вас оточує. Ми й самі не помічаємо, як переймаємо звички і повадки людей, які знаходяться біля нас. І якщо ваш чоловік/дружина, друг або колега постійно скаржаться на вселенську несправедливість, невірність других половинок, постійне невезіння і відсутність грошей, повірте, через якийсь час і ви почнете мислити в тому ж ключі. Щоб не потрапити до пастки песиміста, намагайтеся звести спілкування з такими людьми до мінімуму, якщо ж це неможливо, закривайте негативні теми: не дозволяйте нікому засмічувати вашу голову непотрібною брудом.


    Прислухайтеся до себе. Дуже похвально, якщо ви зразковий сім'янин або вірний друг, який намагається всіх навколо оточити турботою, підтримкою і ніколи не відмовить у допомозі. Але в гонитві за спробою прислужитися не втратьте ненароком себе: зупиніться на секунду і прислухайтеся до власних відчуттів. Чи дійсно ви хочете жити так, як живете зараз? Який відсоток бажань, які ви виконуєте, належить саме вам? Чесно відповідайте собі, чого ви насправді хочете, і задовольніть нарешті бажання: бути може, ви вже тисячу років не були на рибалці або давно хотіли зайнятися танцями. Не забувайте регулярно питати у себе: чого я хочу?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору