ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українцям нав'яжуть додаткову комуналку

    28 березня 2024 четвер
    84 переглядів
    Цієї осені може змінитися нарахування за комунальні послуги

    Із жовтня цього року може змінитися нарахування за комунальні послуги, які змусять українців сплачувати не за індивідуальні показники лічильників, а за загальнобудинковими.


    Новий законопроект, який передали на розгляд президенту Петру Порошенку, фактичного говрить про те, що тепер мешканцям багатоквартирних будинків ні до чого власні лічильники, адже за воду та тепло доведеться сплачувати за показниками загальнобудинкових лічильників, а нежитлові приміщення повинні обладнати спеціальними пристроями обліку, сплата за якими розділиться між усіма мешканцями.


    Новий договір


    Тобто, відтепер за усі втрати у внутрішньобудинкових мережах платитимуть мешканці, і не має значення, що їх індивідуальний лічильник показує менші значення.


    Після прийняття нового закону, старі норми скасують. Між споживачами та постачальником компослуг укладуть нові договори.


    Як бути з компенсацією?


    Якщо раніше споживач при неналежному обігріві приміщення міг вимагати перерахунок та компенсацію, то тепер, не дивлячись на якість постачання послуг, споживачі платитимуть за різницю між показаннями вузла комерційного обліку тепла на будинок. Тобто, постачальник нараховуватиме ту суму, яку показує його комерційний вузол.


    Щодо холодної води, то також різниця між показниками загальнобудинковим лічильником та власним у квартирі поділять між усіма мешканцями.


    ОСББ


    Таким чином, влада намагається стимулювати людей об’єднуватися та брати на себе обслуговування будинку після того, коли закон про примусове об'єднання громадян в ОСББ фактично провалився.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору