ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лік йде на дні та хвилини: 4-місячний малюк з раком крові терміново потребує допомоги! (ВІДЕО)

    25 квітня 2024 четвер
    31 переглядів
    Чотиримісячний Давид Щєвєлєв потребує термінової трансплантації кісткового мозку

    Чотиримісячний Давид Щєвєлєв потребує термінової трансплантації кісткового мозку. Хлопчик народився із вродженим раком крові.



    Первісток подружжя Щєвєлєвих - Давид - народився наприкінці березня. Зі сльозами на очах мати Анастасія пригадує: одразу помітила невеликі синці по всьому тілу дитини, утім лікарі не надали цьому особливого значення.


    До медиків батьки звернулися із нежитем лише за два місяці. Після численних аналізів та обстежень з'ясувалося, що у дитини вроджений рак крові.


    "Була нормальна гарна вагітність. Народили доношеного хлопчика у строк – вагою у 4 кілограми. Дізнались про діагноз зовсім випадково. Взяли аналіз крові та виявилося, що були низькі показники та нам робили пункцію. Сказали, що в нас вроджена лейкемія – дуже гостра форма", - розповідає мати Давида Анастасія Щєвєлєва.


    Напередодні медики виписали малюка з відділення реанімації.


    У відділенні онкогематології хлопчику продовжать другий курс хіміотерапії. Кажуть, що його малюк переносить не дуже добре, адже організм надто ослаблений. Через це у дитини навіть почалися судоми тіла. Загалом таких курсів хіміотерапії лікарі призначили чотири. До осені вони планують ввести дитину у стан ремісії.


    "Хімія на другий чи третій день дала збій в організмі. Організм почав відповідати судомами на якийсь з препаратів. Лікарі зараз будуть думати, як дитину вивести у стабільний стан через хімію", - пояснює стан сина батько Давида.


    Ракові клітини медики виявили й у кістковому мозку Давида. Цілком одужати хлопчикові може допомогти лише трансплантація. Батьки бути донорами не можуть, тож оперувати його доведеться за кордоном.


    За лікування маленького пацієнта готові взятися лише лікарі з Верони. Вартість трансплантації коштуватиме родині 120 тисяч євро. На збір грошей італійська лікарня дала батькам усього три місяці. За цей час там мають підшукати для дитини найбільш генетично спорідненого донора.


    Після трансплантації Давид разом із мамою протягом року проходитиме там річний курс реабілітації. Співзасновник благодійного фонду "Таблеточки" Світлана Пугач запевняє, що шанси на одужання після трансплантації у малого є.


    "Пересадка – це життєво необхідна процедура, без якої подальше лікування буде неефективним. Подальше лікування немає сенсу без цієї операції. Тому лік дійсно йде на дні та хвилини", - пояснює Світлана.


    Коштів у батьків на лікування дитини немає. Їх усіляко підтримають благодійні фонди. Надії на повне одужання свого єдиного синочка Давида подружжя не втрачає і небайдужих людей просить допомогти малечі отримати шанс на здорове майбутнє.



    Допомогти родині можете і ви за такими реквізитами:


    Картки "Приватбанку":


    5168 7450 1193 3345 - Анастасія Щєвєлєва, мама дитини


    5168 7573 2449 2992 - Сергій Щєвєлєв, батько дитини

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору