ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Державна реєстрація друкованого засобу масової інформації

    28 березня 2024 четвер
    64 переглядів

    Державній реєстрації підлягають всі друковані засоби масової інформації, що видаються на території України, незалежно від сфери розповсюдження, тиражу і способу його виготовлення.

    Заяви про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації подаються засновником (співзасновниками) до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації.

    Відповідно до Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» у заяві про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації повинна бути вказана наступна інформація:
    1) засновник (співзасновники) видання;
    1-1) пов’язана особа - юридична або фізична особа, яка здійснює контроль за засновником (співзасновниками), власником (співвласниками) друкованого засобу масової інформації, а також юридична особа, за якою засновник, власник (співвласник) здійснює відповідний контроль. У разі якщо одним із співзасновників (співвласників) друкованого засобу масової інформації є фізична особа, пов’язаними з нею особами вважаються також члени її сім’ї (чоловік, дружина, діти та батьки, мачуха та вітчим, рідні брати, сестри та їхні діти, чоловіки (дружини), спільно з якими вона здійснює контроль за друкованим засобом масової інформації;
    2) вид видання;
    3) назва видання;
    4) мова видання;
    5) сфера розповсюдження (місцева, регіональна, загальнодержавна, зарубіжна) та категорії читачів;
    6) програмні цілі (основні принципи) або тематична спрямованість;
    7) передбачувані періодичність випуску, обсяг і формат видання;
    8) юридична адреса засновника, кожного із співзасновників та його (їх) банківські реквізити;
    9) місцезнаходження редакції.

    Реєструючий орган має право зажадати від засновника (співзасновників) подання документів, якими підтверджується його (їх) цивільна правоздатність та цивільна дієздатність (паспорт громадянина України, статут, договір між співзасновниками, договір з правонаступником, довіреність тощо).

    При проведенні державної реєстрації забороняється вимагати від засновника (співзасновників) подання інших відомостей і документів.

    Реєструючий орган зобов'язаний в місячний строк розглянути заяву про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації і письмово повідомити засновника (співзасновників) про результат розгляду.


    Головний спеціаліст відділу державної
    реєстрації друкованих засобів
    масової інформації та громадських
    формувань Управління державної реєстрації
    Головного територіального управління
    юстиції у Закарпатській області
    Микулець Олександра

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости