ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Яких людей комарі кусають найчастіше?

    16 квітня 2024 вівторок
    80 переглядів
    Вчені визначили кілька причини того, чому комарі кусають когось більше чим інших

    Вчені визначили кілька причини того, чому одних людей ці кровопивці ніби не помічають, а інших жалять без зупину.

    Деякі групи крові є більш апетитними для комарів, ніж інші. Дослідження, проведені вченими, довели, що комарі найчастіше кусають людей з I групою крові. Вони кусають їх в два рази частіше ніж тих, у кого кров групи II. Люди з кров’ю групи III знаходяться десь посередині. Відомості про групу крові доступні комарам, тому що 85% поверхні шкіри людини випускає хімічний сигнал який вказує групу крові.


    Одним з найважливіших факторів, виходячи з яких комарі вибирають свої цілі, є збільшення кількості вуглекислого газу при диханні. Комарі здатні виявляти діоксид вуглецю на відстані до 165 метрів. Тому деякі люди привертають комарів більше, ніж інші. Також це одна з причин, чому дітей комарі кусають рідше, ніж дорослих.


    Дослідники відзначають, що комарі частіше кусають тих, хто пив пиво, ніж тих, хто відмовився від нього. Вчені до кінця не знають, чому це відбувається. Вони підозрюють, що це викликано тим, що після пива збільшується кількість етанолу в поту, а також підвищується температура тіла. Як відомо, комарі найчастіше кусають людей з більш високою температурою.


    За даними різних досліджень, вагітні жінки приваблюють в два рази більше комарів. За словами дослідників, це пояснюється збігом двох чинників: вагітні жінки видихають на 20% більше вуглекислого газу, а температура їх тіла набагато вище.


    Крім двоокису вуглецю і тепла, комарів залучає молочна і сечова кислота, аміак та інші речовини в людському поту. Фізичні навантаження є основним фактором збільшення вироблення молочної кислоти. Це сприяє укусам комах. Тому рекомендується уникати фізичних навантажень там, де ймовірність нападу комарів потенційно вища.


    Це може здатися абсурдним, але деякі кольори привертають комарів більше, ніж інші. Найбільш привабливими для кровососів є чорний, темно-синій і червоний колір.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору