ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські обранці занепокоєні невиконанням Указу Президента України щодо створення цивілізованих умов при перетині кордону

    28 березня 2024 четвер
    62 переглядів
    Закарпаття - ЄС. Перетин кордону має стати цивілізованим!

    Нинішня ситуація на закарпатських пунктах пропуску дискредитує запроваджений Європейським Союзом безвізовий режим, шкодить інвестиційний привабливості, гальмує розвиток туристичного потенціалу країни і є свідченням ігнорування проблеми з боку відповідних органів державної влади.

    Депутати Закарпатської обласної ради прийняли на третьому пленарному засіданні сьомої сесії обласної ради VІІ скликання звернення до вищих ешелонів влади щодо негайного виконання вимог Указу Гаранта «Про заходи, пов’язані із запровадженням Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України».
    У документі сказано, що у зв'язку із запровадженням Євросоюзом безвізового режиму для громадян України, Президент України 26 травня 2017 року підписав відповідний Указ, яким, зокрема, зобов’язав уряд невідкладно разом із обласними, Київською міською державними адміністраціями вжити в установленому порядку заходів щодо створення зручних умов для перетину державного кордону України, оптимізації та удосконалення процедур контролю в пунктах пропуску через державний кордон України.
    Через місяць безвізового режиму, жителі Закарпаття, на території якого знаходяться 19 діючих пунктів пропуску міжнародного значення, констатують, що Указ Президента України 26.05.2017 не виконується, ситуація на кордонах украй складна. Величезний наплив автомобілів і людей, відсутність логістики і хаотичність чинної системи перетину кордону призводять до великих черг у пунктах пропуску, у яких доводиться простоювати від 4-ох до 10-ти годин. На більшості пунктів пропуску відчувається брак співпраці між прикордонниками та митниками, що унеможливлює забезпечення цивілізованого перетину державного кордону громадянами.
    З огляду на це, депутати облради вважають, що такі ситуації на кордонах України дискредитують запроваджений Європейським Союзом безвізовий режим, шкодять інвестиційний привабливості України, гальмують розвиток туристичного потенціалу країни і є свідченням ігнорування проблеми з боку відповідних органів державної влади.
    У зверненні наголошується: «Закарпатська обласна рада у своїх зверненнях неодноразово зверталася до центральних органів виконавчої влади з проханням вжити заходів із розв’язання проблем у пунктах пропуску через державний кордон, які розташовані на території області (рішення обласної ради від 05.01.2016 № 143, від 25.05.2017 № 826 та інші). Однак, наші звернення залишилися без належного реагування, а ситуація дедалі більше загострюється, що призводить до соціального незадоволення.
    Ми, депутати Закарпатської обласної ради, закликаємо уряд України вже сьогодні приступити до виконання вищезазначеного Указу Президента вирішити питання належного ставлення до наших громадян на кордоні та створити максимально зручні і комфортні умови при переміщенні через Державний кордон України. Для цього вважаємо за доцільне реконструювати існуючу систему пунктів пропуску, активно будувати нові, а також ініціювати внесення відповідних змін у двосторонні міждержавні угоди про спрощений перетин кордону щодо розповсюдження дії таких угод на громадян України, незалежно від місця їх реєстрації», йдеться у зверненні.
    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору