ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Велике затемнення 21 серпня: які зміни будуть відбуватися в організмі?

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    21 серпня вся Америка буде спостерігати за сонячним затемненням

    Після декількох десятиліть, 21 серпня вся Америка буде спостерігати за сонячним затемненням. Континент буде відчувати часткове затемнення тривалістю від 2 до 3 годин.


    А ось ті, хто будуть знаходитися в межах 70 миль від Орегона до Південної Кароліни, по достоїнству оцінять коротеньке повне затемнення. Місяць повністю закриє сонце на 2 хвилини і 40 секунд.


    Але ж що в цей час буде відбуватися з нашим організмом? Як на нас вплине велике сонячне затемнення? В Україні ми його навряд чи побачимо, але відчуємо 100%.


    Ми будемо відчувати себе легше


    21 серпня ми всі, як один, будемо відчувати себе на півкіло легше, ніж раніше. За даними НАСА, перше, що ми повинні враховувати, що Місяць знаходиться на своїй «новій» фазі, так що будь-який гравітаційний ефект можна буде очікувати. Нагадаємо, що під час повного сонячного затемнення він виникає щоразу.


    Невеличка вправа: будучи спостерігачем на землі, ви перебуваєте під впливом гравітації Землі, Місяця і Сонця. Під час затемнення, Земля буде знаходитися на відстані 151,4 мільйонів кілометрів від Сонця, а Місяць буде знаходитися на 365,649 км від поверхні Землі.


    Використовуючи закон тяжіння Ньютона, ми можемо обчислити силу Сонця, Місяця і Землі в 80 кг. Земля має 784.1 Ньютонової сили (176.42 фунтів), Місяць дає 0,0029 ньютонів (0,01 унції) і ВС забезпечують 0.4633 ньютонів (1,6 унції).


    Але так як наша Земля обертається, це також забезпечує відцентрову силу «антигравітацію», яку ми можемо обчислити. Так що, якщо ми додамо сили з їх правильними напрямками ми отримаємо повну гравітаційну силу 176,317 фунтів. Ви будете важити на 1,7 унції менше! (0,77 кг).

    Як побачити сонячне затемнення без шкоди для організму?


    Сонячне затемнення не тільки робить нас легшими, а й сильно впливає на наш зір. Аби з оченятками все було в порядку, Американська академія офтальмології опублікувала покрокову інструкцію:


    1. Ретельно огляньте фільтри або сонцезахисні окуляри перед використанням. Якщо ви бачите будь-яку подряпину або пошкодження, не використовуйте їх.


    2. Уважно дотримуйтесь інструкцій, які вам дають разом з сонцезахисними і / або затемненими скельцями.


    3. Перш ніж дивитися прямо на яскраве сонце, вдягніть сонцезахисні окуляри, закрийте очі на секунд 15. Потім відкрийте очі та прикрийте їх рукою чи вдягніть кепку. Після перегляду ВС (великого затемнення) розверніться в протилежному напрямку, та зніміть окуляри.


    4. Єдиний раз, коли ви можете дивитися на сонце без сонцезахисних окулярів - під час повного затемнення. Коли місяць повністю закриває сонце, і все темніє повністю. Потім знову, як тільки з’явиться сонячне світло, відразу вдягніть окуляри, щоб побачити іншу частину затемнення.


    5. Ніколи не дивіться на не затьмарене сонце через камери, телескоп, бінокль або інші подібні пристрої без фільтрів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору