ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вірус Petya знову накриє Україну

    28 березня 2024 четвер
    80 переглядів
    Експерти вже попереджають про нову кібер-загрозу від вірусу Petya

    Не встигли українські підприємці оговтатися після вірусу Petya, який атакував напередодні Дня Конституції, як експерти вже попереджають про нову кібер-загрозу.


    І чекати ще однієї атаки варто перед наступним великим святом - Днем Незалежності України, який відзначається 24 серпня. Про це в інтерв'ю виданню "Главком" повідомив начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.


    "Ми попереджаємо, що це буде 24-го серпня, на День Незалежності. Ми бачимо, що такі атаки відбуваються напередодні або в день якихось великих свят для України", - зазначив він.


    За словами експерта, шкідливе програмне забезпечення M.E.Doc мало багато елементів, які досі не активувалися. І статися це може будь-якої миті.


    "Ми ще не знаємо у повній мірі, які властивості має вірус. У нас тільки близько 1,3 тисячі офіційних заяв, де розпочато кримінальні виробництва. Ми повинні враховувати: якщо злочинці знищили такий важливий для них канал отримання інформації, вони залишили резерви. Дуже потужні резерви", - підкреслив Демедюк.


    Крім того, лише 10% постраждалих підприємств вжили якихось заходів, щоб посилити безпеку.


    А ще кіберполіція виявила у поправках до коду вірусу "російський слід" - інструкції російською мовою. Однак це поки не доводить, що кібер-атака була проведена на замовлення спецслужб РФ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору