ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Не ведіться: експерт розкрила страшний обман дієтологів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    81 переглядів
    Останнім часом все частіше можна почути про шкоду глютену. Чи дійсно це так?

    Останнім часом все частіше можна почути про шкоду глютену. Чимало дієтологів рекомендують відмовитися від продуктів з його вмістом, а полиці магазинів поповнюються все новими і новими товарами з відміткою "без глютену". Однак чи такий страшний чорт, як його малюють?


    Глютен - це білок, який міститься у злакових - пшениці, житі, вівсі, ячмені й манці. Якщо у вашому раціоні присутні хлібобулочні вироби, торти, цукерки, пиво, каші та соєвий соус - ви вживаєте глютен.


    В інтернеті можна знайти безліч згадок про безглютенову дієту, за допомогою якої можна нібито швидко схуднути без виснажливих голодувань. А ще - вивести з організму токсини і в цілому оздоровитися. Але фахівці попереджають: це - не більше ніж обман.


    "Ті, хто кажуть, що у них непереносимість глютену (хронічне захворювання целіакія, при якому в людини з'являється імунна запальна реакція на білки зерна деяких злакових культур) напевно говорять неправду! Тому що ці люди повинні лежати в лікарні й дотримуватися суворої дієти. Не варто плутати непереносимість із чутливістю до глютену, яка найчастіше проявляється у вигляді висипки або алергії. Тому якщо у тебе раніше не було ніяких проблем із глютеном, можеш сміливо відставити цю тему в сторонку. Якби у тебе були якісь проблеми зі сприйняттям глютену, то вони б з'ясувалися ще у дитячому віці. Тож на продукти з мітками "без глютену" не варто вестися! Це всього лише черговий маркетинговий хід", - вважає дієтолог-консультант з правильного харчування та здорового способу життя Лора Філіппова.


    Мало того, у більшості безглютенових продуктів жирів, вуглеводів, калорій і штучних добавок набагато більше, ніж у звичайних. А ще вони дорожче коштують.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору