ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Експерт пояснив, чого очікувати українцям від появи 4G

    19 квітня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    Зв'язок четвертого покоління вже близько

    Оператори мобільного зв'язку заявляють, що готові до швидкого впровадження мобільного інтернет-стандарту 4G, якщо відповідні закони буде прийнято.


    Як керівник сектору "ІТ і Телеком" Офісу ефективного регулювання Олександр Кубраков, мобільний інтернет в 4G в рази швидший, ніж в 3G. Це дозволить, зокрема, без проблем грати в онлайн-ігри будь-якої складності, використовувати мультимедійний інтернет-контент якості Full-HD.


    "Але я би не казав, що нині це просто технічне питання. 3G у нас впроваджувалося кілька разів, вперше про це заявили у 2007 році, потім у 2009, а тільки в 2014 році він був проведений. Сподіваюсь, що зараз такого не буде, бо не можна порівняти ситуацію тоді і зараз. Але давайте дочекаємось", – сказав Кубраков.


    Він додав, що у провайдерів є технічні можливості швидко запровадити новий стандарт. Але при цьому нагадав – ми бачили, як впроваджувався 3G, він не одномоментно з'явився скрізь, а місто за містом. Так само, вірогідно, буде і з 4G .


    Користувачі теж до новинки готові. За різними оцінками в середньому 30-40% абонентів по Україні (цифри різняться у різних операторів) користуються смартфонами. У великих містах пропорція ще більше в бік смартфонів. Всі вони підтримують 3G, а багато – вже і 4G.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости