ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Токсичні яйця загрожують здоров'ю жителів 17 країн

    19 березня 2024 вівторок
    85 переглядів
    У п'ятнадцяти країнах знайшли сліди токсичних продуктів

    На даний момент скандал із зараженими фіпронілом яйцями торкнувся вже п'ятнадцяти країн Єросоюзу, а також Швейцарії та Гонконгу. У всіх цих цих країнах знайшли сліди токсичних продуктів.


    Голова Європейської комісії з питань безпеки харчових продуктів Даніель Розаріо закликав країни припинити "звинувачувати та ганьбити" один одного, натомість визнати необхідність відкритої розмови і зробити висновки з того, що сталося. "Розбір польотів" відбудеться 26 вересня.


    "Варто нагадати, що існуюча у нас система оповіщення та обміну інформацією в разі виникаючих проблем є однією з найефективніших у світі. Тим важливіше отримати з того, що сталося уроки ... Для цього ми збираємося провести нараду 26 вересня", - цитує слова Даніеля Розаріо.


    За час скандалу були знищені або відкликані з супермаркетів великі партії яєць, які містять фіпроніл. Основна їх частина надійшла на ринки з Нідерландів. Зараз влада прагне розібратися, як давно чиновники місцевого агросектора знали про те, що трапилося. Напередодні в Голландії затримали двох підозрюваних в зберіганні на птахофермах небезпечної речовини.


    Фіпроніл - популярний ветеринарний препарат для позбавлення домашніх тварин від бліх і кліщів. Однак цей препарат заборонений для використання в тваринництві через можливе проникнення в м'ясо, молоко і яйця.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору