ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сир з молока буйволів: на Закарпатті розташована унікальна ферма (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    82 переглядів
    Закарпатець перетворив своє господарство на справжній туристичний комплекc

    Дотримуйтесь маршруту від Хуста, де Вам попадеться на шляху страусина ферма, далі відвідайте село Іза, і подивіться, як місцеві займаються лозоплетінням, вівчарством і сироваріння, що не обійдіть село Липча, тут зустрінете плямистих оленів, а кінцевим пунктом вашого призначення буде яскраве село Горінчово.

    Місцеві жителі Хустщини неабияк переймаються про туристичну привабливість свого краю, пишаючись при цьому його автентичністю, сприятливим кліматом, і, найважливіше, гостинністю. І село Горінчово Герасимчука винятком, пише «Агро-Центр».

    Цікаві до нетипових фермерства туристи можуть відвідати тут буйволиного ферму «На току». Історією про створення ферми поділився з нами її господар - Василь Іванович. Розповідає, що господарство за весь час свого існування розрослося з 3 буйволів до 20 голів худоби. Для цього фермер створив всі необхідні умови. Буйволи, хоча тварини і невибагливі, але люблять простір, тому територія фермерства чимала. Тут буйволів тримають для молока, до речі, річний надій від однієї буйвола складає близько 2000 літрів.

    З нього роблять сир, кефір і масло - все це ви також можете спробувати, не залишаючи буйволиного ферми. І буйволи - не єдині мешканці господарства, поряд з ними живуть козулі, качки, павичі і африканський страус, тому нудьгувати тут доведеться, тварини звикли до людей і з легкістю дають себе погодувати і погладити.

    Василь поділився з нами думками щодо розвитку туристичного напрямку:

    «Звичайно, Закарпаття - багатий край, нам дійсно є що показати і є чим пишатися. Але для цього потрібно створити відповідні умови. Перш за все, це стосується якісних доріг і проходження зручного громадського транспорту, також варто подбати і про те, щоб гостям було де зупинитися, відпочити і поїсти «

    На підтвердження своїх слів Василь демонструє власну ферму, він перетворив своє господарство на справжній туристичний комплекc. Тут. крім відвідування еко-ферми, гості можуть покататися на конях, скуштувати страви домашньої закарпатської кухні. А для тих, хто хоче залишитися в селі Горінчово на кілька днів, є невеликий мотель, в якому можна зупинитися.
    765980-1.jpg
    Можна стверджувати, що старання, праця і любов до своєї справи місцевих жителів не марні. Саме так, невеликими кроками, створюється туристичний імідж краю. Головне - знайти ту родзинку, яка буде привертати увагу гостей, щоб вони згадували про свою подорож з посмішкою, хотіли про неї розповісти своїм друзям і поверталися сюди ще не раз.

    Софія Дацюк

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору