ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Липові угорці" виманили 19 тисяч гривень у 66-річної пенсіонерки

    19 квітня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    "Угорська" двійця виманила у пенсіонерки майже 20 тисяч гривень

    Пенсіонерка у Миколаєві стала жертвою двох аферистів, які під приводом позики грошей на лікування родича заволоділи грошима заявниці.

    Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження, встановлюються причетні до злочину особи.

    Так, до Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області звернулась 66-річна місцева мешканка про вчинення відносно неї шахрайських дій.

    Зі слів заявниці, 13 серпня, близько 13:20, біля будинку № 14 по вул. Нікольській до неї підійшли двоє невідомих чоловіків, які представились громадянами Угорщини та запитали, як проїхати до найближчої лікарні. Нібито не зрозумівши пояснень, незнайомці попросили пенсіонерку сісти до салону їхнього автомобілю та проїхати до місця розташування медзакладу, на що та погодилась.

    Дорогою зловмисники почали жалітись на те, що родич одного з них потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і йому терміново необхідні гроші на операцію, а для впевненості, один з них навіть почав плакати.

    Бажаючи допомогти, розчулена жінка запропонувала аферистам відправитись до неї додому, мовляв, може позичити необхідну суму грошей.

    Як з’ясувалося в подальшому, заявниця все ж таки винесла зловмисникам всі свої заощадження – близько 19 тисяч гривень, а вони, у свою чергу, залишили пенсіонерці у якості застави свою сумку де, з їх слів, нібито знаходились цінні папери із задекларованими в них грошовими коштами й поїхали, пообіцявши невдовзі повернутись і віддати борг.

    Звісно, назад так ніхто і не повернувся, а ошукана жінка зрозуміла, що стала жертвою аферистів лише наступного дня, коли перевірила вміст сумки. Там знаходилась купа чистих аркушів паперу...

    За вказаним фактом слідчим відділенням Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу на суму від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

    Нині правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння шахрайських дій та звертаються до громадян завжди бути обачними та ні в якому разі не довіряти повідомленням, отриманим від незнайомих осіб на вулиці, по телефону чи у інший спосіб.

    У разі, якщо ви або ваші родичі все ж стали жертвами аферистів, необхідно одразу повідомити до поліції про те, що відбулося і якомога точніше надати опис зловмисників. Пам’ятайте, при розкритті таких злочинів головне – не втратити час.

    Заводський відділ поліції ГУНП Миколаївської області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости