ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

6 випадків африканської чуми зафіксовано у мисливських угіддях Закарпаття

    18 квітня 2024 четвер
    104 переглядів
    На Закарпатті відстрілюють диких кабанів з підозрою на АЧС

    За сезон полювання з 1 серпня минулого року по січень поточного року було направлена 194 проб на аналіз із 326 добутих кабанів.

    За результатами аналізів на вірус АЧС не виявлено. Станом на 15 серпня АЧС виявлено в 6 випадках, які підтверджені лабораторними дослідженнями клінічного матеріалу.

    Про це у четвер, 17 серпня, під час спілкування із журналістами повідомив начальник ЗОУЛМГ Валерій Мурга.

    За його словами, такі випадки виявлені у наступних мисливських господарствах: Губерт (с. Берегуйфолу, Берегівського району), Білківського лісництва (урочище «Клобук», Іршавський район), урочище «Горб» Міжгірське ЛГ (державний мисливський резерв), Воловецькому та у Виноградівському районах.

    «Під головуванням заступника голови ЗОДА Віктора Мікуліна було зібрано комісії та вирішено, починаючи з 15 серпня на Закарпатті розпочати відстріл диких кабанів в мисливських угіддях, де виявлені вогнища африканської чуми свиней (АЧС). Це єдиний ефективний метод. На превеликий жаль, наразі вакцини проти АЧС немає. Сформовано понад 50 бригад і під керівництвом розпочалося врегулювання процесу і дезінфекції територій, уражених АЧС, аби інфекція не попала на дворогосподарства. За оперативними даними, наразі відстріляно 7 одиниць. Проведено експертизу у Львів по 1 особі і АЧС не підтверджена», - зазначив Валерій Мурга.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору