ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

НБУ показав новий проект закону "Про валюту"

    19 березня 2024 вівторок
    96 переглядів
    Валютна реформа Нацбанку: чого чекати українцям

    Нацбанк України представив проект закону "Про валюту". Він закладає загальні принципи майбутнього регулювання в цій сфері, а не визначає конкретні механізми. Більш конкретні правила пропишуть в майбутніх постановах головного фінансового регулятора.


    У НБУ стверджують, що нововведення позбавлять ринок від багатьох обмежень, а також скасують частину непотрібних документів.


    У новий закон закладений принцип "свободи проведення валютних операцій за принципом" дозволено все, що прямо не заборонено ". Після його прийняття, валютні операції між резидентами і нерезидентами у валюті та гривні можна проводити без обмежень.


    Також можна інвестувати за кордон у валюті, а ліцензії для цього більше не потрібно буде отримувати. Раніше вона необхідна була навіть для приватних осіб.


    Для юросіб цікавий буде пункт про те, що підприємствам не загрожуватимуть санкції за порушення термінів розрахунків за експортними та імпортними операціями.


    Українська гривня і далі буде єдиним законним способом оплати товарів і послуг. Але пропонується використовувати валюту для закордонних інвестицій та супутніх операцій.


    У НБУ не потрібно буде звертатися за дозволом для валютних операцій, а лише повідомляти, що вони відбулися. Також законопроект не передбачає обмеження в переказах коштів в іноземній валюті за кордон. Але вводиться обов'язкове декларування, якщо сума перевищує 10 тисяч євро для фізичних осіб. Юрособи зобов'язані декларувати всі перекази.


    У НБУ розповіли, що після прийняття нового закону в парламенті, знадобиться півроку для того, щоб привести у відповідність до нього регуляторні документи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Похожие новости