ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Експерти прогнозують суттєве підвищення цін на хліб

    19 квітня 2024 п'ятниця
    103 переглядів
    Ціни на хліб: чи врятує хороший врожай від подорожчання

    Попри збільшення врожайності в кількох областях України, експерти прогнозують суттєве підвищення цін на хліб та випічку.


    Цього сезону вдалося зібрати понад 35 мільйонів тонн ранніх зернових та зернобобових культур – тобто 95% від загальної площі посіву. За даними аграрної спілки, врожай ячменю склав 8,3 мільйонів тонн, пшениці – 25,3 мільйонів тонн, жита – 391 тисяч тонн, вівса – 279 тисяч тонн, гороху – 1,1 мільйонів тонн, а також 2,1 мільйона тонн ріпаку.


    Найпродуктивніше попрацювали у Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях. Одеські хлібороби зібрали 3,8 тонни, на Харківщині та Запоріжжі - по 2,8 тонни.


    Такі показники, як виявилося, не змогли втримати підвищення вартості. Наприклад, тонна пшениці тепер коштує більше на 350 гривень (4700 гривень), третій сорт продають по 4500 гривень (тобто +300 гривень). Припускають, що така динаміка спровокує зростання цін на борошно щонайменше на 10%.


    Кілограм пшеничного борошно першого ґатунку обійдеться у 12 гривень, а житнього – в межах11 гривень. Вартість усіх видів хліба підвищиться в середньому на 1 гривню.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору