ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як на Синевирі "трембіти закликали"! (ФОТОРЕПОРТАЖ)

    28 березня 2024 четвер
    97 переглядів
    Закарпатське фестивальне свято у Синевирській Поляні

    У суботу, 19 серпня, біля перлини Карпатських гір – озера Синевир – пройшов масштабний фольклорний фестиваль "На Синевир трембіти кличуть".

    Тисячі туристів вдванадцяте відвідали традиційне закарпатське свято у с.Синевирська Поляна Міжгірського району.

    Гості фестивалю змогли побачити виставку-ярмарок виробів народних промислів, етнографічні експозиції та виступи найкращих фольклорних колективів Закарпаття, а також концертну програму за участі народних артисток України – Руслани Лижичко та Катерини Бужинської.

    Поза сценою у Синевирській Поляні розгорнулося величезне фестивальне містечко з локаціями для дітей та родинного відпочинку. Населені пункти Закарпаття презентували гостям свята свої традиційні страви та напої, а місцеві майстри – вироби народного прикладного мистецтва, продукти бджільництва, сироваріння та м′ясного виробництва. Закарпатські ковалі, різблярі, майстри лозоплетіння демонстрували власні вироби відвідувачам і розповідали про свої ремесла.

    Традиційний фольклор та місцева самобутність стали візитівкою свята, а озеро Синевир, яке вважають українським дивом світу, зібрав на своїх берегах гостей з Львівщини, Прикарпаття, Київщини, Дніпропетровщини та зарубіжних туристів з Угорщини, Німеччини, Словаччини й інших країн.

    Фестиваль на березі озера Синевир, яке розташоване на висоті 989 метрів над рівнем моря, є одним із наймасовіших на Закарпатті. Минулого року свято відвідали майже 10 тис. туристів, й не виключено що цьогорічний фестиваль встановить новий рекорд.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору