ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Предстоятель УПЦ взяв участь в покладанні квітів до пам’ятника святим Кирилу та Мефодію у Мукачеві (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    77 переглядів
    Інформаційний відділ Мукачівської православної єпархії повідомляє...

    Відразу по прибутті до обласного центру Закарпаття, Блаженніший Онуфрій, Митрополит Київський і всієї України прибув до міста над Латорицею. На центральній площі Мукачева Першосвятитель взяв участь в покладанні квітів до пам’ятника святим рівноапостольним Кирилу та Мефодію.

    Участь в покладанні квітів разом з Першосвятителем взяли: керуючий справами УПЦ, Постійний член Синоду УПЦ, ректор КДАіС, Високопреосвященніший Антоній, митрополит Бориспільський і Броварський, Високопреосвященніший Марк, митрополит Хустьский і Виноргадівський, постійний член Синоду УПЦ, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський, Високопреосвященніший Климент, архієпископ Ірпінський, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, представники депутатьского корпусу Верховної Ради України, мер міста Мукачева Андрій Балога, духовенство Мукачівської та Хустської єпархій.

    Нагадаємо. Пам’ятник святим Кирилу і Мефодію в Мукачеві встановлено в центрі міста на площі Миру. Памятник був встановлений на знак шани творцям слов’янської азбуки та проповідницької діяльністі, які сприяли поширенню Християнства в західних регіонах України. Пам’ятник створив місцевий скульптор, народний художник України Іван Васильович Бровді. У 2000 році бронзові фігури святих Кирила і Мефодія освятив Блаженніший Володимир (Сабодан), Митрополит Київський і всієї України. Точна авторская копія памятника також встановлена і в Києво-Печерській Лаврі.

    Єпархіальний інформаційний відділ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору