ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Новий штраф для власників авто, водії в шоці

    19 березня 2024 вівторок
    96 переглядів
    В Україні ввели новий штраф для власників авто

    Понад 5 тис. відеокамер встановили на автошляхах торік.

    Понад 5 тис. відеокамер встановили на автошляхах торік. Вони фіксуватимуть порушення. Протягом 2017 року пристрої запрацюють. Протоколи зі штрафами і фото водія надсилатимуть поштою.


    - Камери розпізнаватимуть 10 видів порушення. Серед них виїзд на червоне світло, проїзд смугою громадського транспорту, перетин двох суцільних, виїзд на перехрестя під час затору, - каже автоюрист 56-річний Володимир Караваєв.
    Пояснює, як працюватиме система відео- і фотофіксації порушень.

    Які переваги цієї системи?

    - Вона заснована на кращому іноземному досвіді й не робить винятку ні для кого.
    Зберігає зафіксований доказ порушення. Відпаде потреба у використанні ручних радарів поліцейськими.

    Чи є ймовірність, що камери зафіксують одне авто, а швидкість - іншого?

    - Такого не буде. Камери працюватимуть на двох каналах - аналоговому й цифровому. Коли дані з двох каналів збігаються, тоді фіксується порушення. Така проблема була раніше в техніки, що мала один калан прийому радіосигналу.

    Система має недоліки?

    - Вона успішно працює в інших країнах. Однак у наших реаліях можуть виникнути певні труднощі. Україної їздить близько 300 тисяч автомобілів-двійників. Це абсолютно однакові машини однієї марки, кольору, моделі з однаковиминомерами. Це автівки, які ввезли із-за кордону нелегально. Аби вільно пересуватись країною, власники чи продавці роблять машину клоном легального автомобіля. Дані про реальне авто дізнаються зі спеціальних без даних. ТОму є ймовірність, що водії машин-двійників порушуватимуть, а штрафи отримуватимуть невинні власники законних автомобілів. Але, з іншого боку, камери і штрафування ні в чому невинних людей допоможуть правоохоронцям вийти на машини-клони.

    Багато автомобілів продають за дорученням. Штрафи приходитимуть першому власники?

    - Так. Якщо автомобіль, проданий за дорученням, порушить правила дорожнього руху, то повідомлення зі штрафом прийде його офіційному власнику - тому, що записаний у техпаспорті. Він, не маючи вже ніякого фактичного стосунку до автівки, може просто викинути цей папірець. Йому за це нічого не буде. А через 15 днів авто оголосять у розшук. І коли машину затримає поліція, забере її на штрафмайданчик. Постраждає водій, який викупив авто за генеральним дорученням. Він має шукати власника машини й просити його забрати авто зі штрафмайданчика й розплатитися. Тому краще переоформлювати вживаний автомобіль на себе, бо мужуть виникнути проблеми. І доведеться віддати більше грошей, ніж за виготовлення нових номерів і техпаспорта при купівлі машини.

    Камери на дорогах стали встановлювати 2015 року. Тоді ж почали адаптовувати законодавство до їхньої роботи. Чому вони ще й досі не фіксують порушення?

    - Усе готове до роботи. Проблема для запровадження системи автоматичної фотофіксації немає. Однак зараз в уряді та парламенті ніхто нічого не робить, аби запустити її. Не поспішають, бо камери не робитимуть винятків. Є дуже багато чиновників і депутатів, які не хочуть, щоб помітили їхні порушення.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору