ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Заробітчани із України відкрили для себе новий напрямок для заробітку

    29 березня 2024 п'ятниця
    128 переглядів
    Біля посольства Піднебесної шикуються величезні черги

    Біля посольства Піднебесної шикуються величезні черги за візами не дивлячись на чималу вартість – $100-130. Щоб потрапити всередину, потрібно займати чергу з півночі. Їдуть в Китай як туристи, так і ті, хто бажає там працювати або вести бізнес.


    «Щоб встигнути здати документи, тобі потрібно прийти до посольства не пізніш півночі. Там вже будуть стояти турагенти з сумками з паспортами, один такий зайде – і 1,5 години там пробуде », – радив досвідчений бізнесмен, який часто буває в Китаї. «Прийшов в 6 ранку, а тут вже чергу в 500 чоловік. Постояв пару годин і зрозумів, що марно, приїду вже завтра вночі і буду ночувати тут», – розповідає киянин Іван Тарасенко.


    Представник турфірми Олег Неверов розповів, що в Китай в основному їдуть на роботу вчителями, танцюристами або на виставки товарів в Пекін, Шанхай або Гуанчжоу.


    «Припустимо, в останній знаходяться всі ключові світові виробництва – наші туди їдуть і возять свої продукти на виставки», – каже Неверов.


    Основна мотивація для роботи в Китаї – високі зарплати. Причому потрібна молодь.


    «Там пропонують хороші зарплати (від $ 1-2 тис. До $ 15 тис. На місяць. – Авт.). Працюють в розважальних парках, в красивих костюмах. Наша зовнішність їм дуже подобається, тому звертають увагу на молодих і підтягнутих. Кастинги проводяться в Україні – на них приїжджають роботодавці, знайомляться з хлопцями, дивляться, як вони себе ведуть на сцені. Найчастіше це випускники естрадно-циркових училищ », – говорить менеджер компанії ART SKY Agency Анна Лоцманова


    За словами керівника центру розвитку туризму України Володимира Царука, українці відкривають в Піднебесній філії своїх фірм або доглядають збут своїх товарів на китайських ринках.


    «Китай користується стабільним попитом. Зараз багато підприємств з виробництва гаджетів, текстилю відправляють туди своїх людей, щоб контролювати якість робіт, – людина вважається співробітником в Україні, але живе в Китаї, укладає там договору з фабриками. Інтерес до Китаю є і у аграріїв, які також часто звертаються до посольства і як раз стоять в чергах», – пояснює HR-експерт Тетяна Пашкіна.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору