ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нова стратегія Кабміну: Курців буде чекати неприємний сюрприз (відео)

    16 квітня 2024 вівторок
    76 переглядів
    Подорожчання цигарок: до чого готуватися курцям

    Нещодавно Кабмін ухвалив нову стратегію щодо боротьби із контрабандою тютюнових виробів. Тепер за це винуватцями обіцяють тюремні терміни, а ціни легальних цигарок в Україні суттєво зростуть. Подібний план розрахований до 2021 року, тому це точно не перша очікувана хвиля подорожчання.


    Як зазначено в документі, у такий спосіб уряд намагається "побороти незаконну торгівлю", яка стала прибутковим бізнесом для злочинних угрупувань. На скільки відсотків зросте акциз поки не відомо.


    За словами завідуючого сектором контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ Костянтина Красовського, за останній час Кабмін збільшив вартість тютюнових виробів у шість разів. Палити й справді стали менше. Проте статистика показує інші невтішні дані: не проводять без цигарок ні дня до 20% населення, деякі з них отримують цю звичку ще у 12 років.


    Побачив дві сторони медалі у новому законі і менеджер відділу по боротьбі з нелегальною торгівлею Артура Рєзніков.


    Позитивний момент, на його думку, у можливому зниженні обсягів контрабанди в півтора рази. Проте існують і негативні фактори: із думкою фахівців ніхто не радився:


    "Зокрема, шкода, що даний документ не вітає участь представників тютюнової індустрії в дискусіях на тему боротьби з нелегальною торгівлею. Адже у нас є великий досвід в цій сфері і технології, які можуть допомогти державним і правоохоронним органам значно скоротити нелегальну торгівлю сигаретами", - підкреслив експерт.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору